АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

Градини и паркове снимат нарушители. Разхлаждали се в нов фонтан

От пресцентъра на ОП „Градини и паркове“ разпространиха снимки, как жена и играещи деца се разхлаждат в жегите в най-новите шадравани, изградени при реконструкцията на площад „Житен пазар“.

В прессъобщението се казва, че там „всяка сутрин водата е с цвят на боза“, защото вечер си играели много деца, които хвърляли пръст, пръчки и различни предмети във фонтан.

Освен това от предприятието, чиято основна задача е поддържането на зелените площи, изрично подчертават, че макар поддръжката на обекта все още да не била предадена официално на ОП-то, се налагало, работници всеки ден да чистят съоръжението, за да се запази приветливият вид на градинката.

За да подчертаят действията на нарушителите, от „Градини и паркове“ изтъкват липсата на капацитет да се справят със ситуацията:

„При много от другите фонтани ситуацията е същата, а с наличния  персонал тази всекидневна поддръжка е невъзможна.“

От ОП-то апелират: „Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата в тях поне за седмица чиста!“ – призовават от „Градини и паркове“.

В допълнение се съобщава, че положението и с рекордните като брой над 60 градски чешми е сходно.

„Хората искат да пият вода от тях в жегите, но все се намира някой, който нещо да счупи или открадне„, констатират от предприятието.

Като конкретен пример дават чешмата на площад „Никола Мушанов“, пред областната администрация, която тези дни е ремонтирана за десети път от началото на сезона.

От „Градини и паркове“ изрично посочват, че нищо не е безплатно. Към всяка обществена чешма е монтиран водомер и изразходваната вода на практика се заплаща  от пловдивските данъкоплатци, за тяхна сметка е и почистването на фонтаните.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина