АктуалноВашите писмаГласовеИзбориМненияНовиниПод лупа

Гълъбовци са против кметът на Куклен да се кичи с труда им

Хората се опасяват, че се правят опити за яхване на гражданската им инициатива за облагородяване на селото

Жители на пловдивското село Гълъбово се свързаха с редакцията на Под тепето, за да изразят опасенията си, че тяхна гражданска инициатива за облагородяване на селото им се използва с друга цел от управляващите Община Куклен.

В Гълъбово 3 години чакат легнал полицай, направиха си прав

Повод за това е публикация в общинската Фейсбук страница. Вижте я:

Те смятат, че написаното не представя коректно фактите и се използва с друга цел, която според тях е наближаването на местните избори.

„Теренът около параклиса”Свето Благовещение” в село Гълъбово бе почистен, а избуялата трева окосена. Започва и подравняването на терена и подготовка за изграждане на подпорните стени.
В облагородяването на мястото, на което ще има детска площадка, се включиха служители на общината и дарители от селото.“ – пиша на страницата на Община Куклен

Местните са озадачени от демонстрацията и напомнят, че задължение на администрацията е да прави редовни и адекватни действия за поддръжка на населеното място. Вместо това хората в селото се притесняват, че се извършват неползотворни за Гълъбово актове тенденциозно и определят този катонякой идва и прави опит да яхне труда ни“.

Припомняме, че инициативата за изграждане на детската площадка и параклиса в селото е на Сдружение „Заедно за Гълъбово“ – Родопско село си прави детска площадка – ВИДЕО.

Сдружението бе създадено с цел да си сътрудничи с Община Куклен за доброто на населеното място, но според хората се получава обратното.

Тук е мястото да припомним още, че имотът, на който се прави детската площадка не е на Община Куклен, нито на селото, а на Митрополията. И преди инициативата никой не полагаше никакви грижи за него.

За пръв път да се опитат да направят нещо за селото, но то не е необходимо, коментират гълъбовци и обясняват, че огромният багер на снимките е нает от тях с дарителски средства и той вече работи по разчистването на терена, който нямал нужда от косене в случая.

До момента не сме подпомагани от Общината за тази ни инициатива, ето защо недоумение буди фактът с демонстрираната активност. Не сме искали от тях да идват да ни помагат“, разказват хората и напомнят, че правят площадката сами, за което са необходими много пари от дарители, организацията на процеса е сложна и нещата вървят трудно.

Репортер на медията се обърна към Сдружението за коментар, но от там не пожелаха да говорят по сигнала, а само казаха, че „действията на хората говорят за самите тях“.

Снимки: Община Куклен

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина