БългарияВластИзбориНовини

Новият-стар кмет на Куклен се закле за трети път

В 13-членният Общински съвет най-много места имат представителите на ГЕРБ-5, по 3 са местата на ДПС и К-я “Партия Консервативна България“, две за БСП

Мария Белчева положи клетва за трети път като кмет на община Куклен днес по време на първата официална сесия на новоизбрания Общински съвет. Той включва 13 местни парламентаристи.

Най-много места в общинския съвет имат представителите на ПП ГЕРБ-5. По три места имат ПП ДПС и Коалиция “Партия Консервативна България“. Две места са за ПП БСП.

Церемонията започна с химна на България. Областният управител Илия Зюмбюлев прочете имената на всички нови кметове и общински съветници. Те тържествено се заклеха да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите на Куклен и да работят за тяхното благоденствие. След това всички подписаха декларация за встъпването си в длъжност.

На тържествената церемония досегашният кмет на община Куклен, Мария Белчева положи клетва за трети пореден мандат.

„Нека всички да бъдем единни и да работим с благословия за доброто на община Куклен. Нека интересите на Куклен да са над всички останали интереси“, призова след клетвата Мария Белчева.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, отслужи молебен за здраве и благополучие на новия кмет и общински съвет. В залата бе кукленското духовенство, а песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм“ с диригент протопсалт Георги Радев.

Поздрав с песен от репертоара си отправи към новата местна власт Фолклорна формация “Кукленки”.

Тричленна комисия от общински съветници проведе избора за председател на местния парламент. Кандидатурите бяха две – Ива Дичева и Ердоан Мехмед. С 10 гласа начело на общинския съвет застана Ива Дичева. На днешното първо заседание на общинския съвет клетва положиха новоизбраните съветници и кметовете на две села в общината – Руен и Гълъбово. До избора на нов председател сесията бе ръководена от най-възрастният съветник – Албена Костадинова.

След приключване на официалната част, във фоайето на общината бе раздаден курбан за здраве и благоденствие от Мария Белчева за всички присъстващи и гости на събитието. Обредната храна бе осветена от кукленските духовници и наречена за здраве и добруване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина