Актуалновашите снимкиВластГласовеНовиниПод лупа

В Гълъбово 3 години чакат легнал полицай, направиха си прав

Жители на родопското село Гълъбово взеха сигурността на пътя в свои ръце. Днес те инсталираха на главната улица манекен, облечен в униформа, наподобяваща тази на катаджиите.

Повече от 3 години гълъбовци настояват пред администрацията на Община Куклен да бъде решен въпросът с контрола на високата скорост по главния селски път.

Многократно са отправяли искания към ръководството на общината за направата на изкуствено препятствие в района до магазина, където ежедневно пресичат много хора.

Пред репортера ни те разказаха, че въпросът с исканията им за „легналия полицай“ е дискутиран на 4 сесии на Общински съвет-Куклен. Пускали са и писмени молби с предложения по време на обществените обсъждания на Бюджет 2021-ва и 2022-ра година да се заложат средства за това. Споделят, че имат чувството, че безопасността на пътя в село Гълъбово не е приоритет за управляващите ги.

Години наред от страна на общината няма никаква реакция и ето, че сме принудени да вземем мерки сами.

Хората поясниха, че в днешната им протестна акция, няма и помен за неуважение към полицията на пътя, а напротив. Именно фигурата на униформения днес е всявала респект на шофьорите по главния път на селото, за да намалят скоростта си в участъка.

Ходене по мъките с ремонтиран път в Гълъбово – I-ва част

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина