ЕСУТ спрял всички строителни обекти в общината

Актуално Власт Гласове Градът Новини Разследване

Решението е от миналата есен, а протоколът излязъл преди седмица и всички срокове за обжалване са изтекли, сигнализираха граждани в изнесената приемна на председателя на Комисията по регионално развитие

За фрапиращ случай сигнализираха граждани на Пловдив в изнесената приемна на председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Настимир Ананиев, която се проведе днес в клуб на ПП “Продължаваме промяната” в града под тепетата.

По думите му, в приемната е представен протокол от заседание на Експертния съвет по устройство на територията в Община Пловдив, с който се спират всички строителни обекти в общината. Заседанието е проведено на 1 октомври 2021 г., а документът е бил публикуван миналата седмица.

“С протокола се спират едва ли не всички строителни обекти в Общината и този съвет определя сгради за паметници на културата . Не може с един протокол да се определят паметници на културата. Миналата седмица е излязъл документа. Има 30 дена за обжалване, но те са изтекли отдавна”, разказа Ананиев на брифинг пред медиите в Пловдив след края на приемната.

Много скоро ще чуете за това от пловдивския бизнес, заяви той.

“Този съвет да определя кои сгради са паметници на културата?! Ще обследваме правно защо е взето това решение, което е в нарушение на закона”, коментира още той.

Десетки са сигналите за незаконни строителства, за които институциите не са предприели действия. Комисията ще отправи запитване до съответната местна власт защо не се спазва законът, заяви председателят на Комисията.

Под тепето зададе въпроси към пресцентъра на Община Пловдив за гореспоменатия протокол.

Очакваме отговор в рамките на деня.

Споделете ни във:

3 коментара за “ЕСУТ спрял всички строителни обекти в общината

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.