АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Епичен гняв в местния парламент

Рецитации, обиди, почивки за умиротворяване и а-ха да се стигне до бой

Общински съветници, граждани и кмет изпуснаха нерви по време на редовната сесия на Общински съвет-Пловдив. Обстановката в пленарна зала се нажежи до червено на няколко пъти. Искри прехвърчаха по повод договора за надграждане на електронната билетна система и закупуването на грохналата спортна зала „Строител“.

С гръмовна рецитация на началото на Първа песен от Илиада „Гневът на Ахила“, председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изненадващо поиска на микрофон в предложението да влязат средства, в размер на 5 милиона 236 хиляди лева, за изграждане на нова улична мрежа в район „Тракия“. Това се случи по време на разглеждането на средствата за договора за е-билети с „Тикси“ АД. Преди речта си той театрално заяви: снимайте ме, със сако съм.

Второто „шоу“ се случи по време на обсъждането на предложението за зала Строител – словесна престрелка между кмета Здравко Димитров и независимия общинският съветник Слави Георгиев бяха главните герои в него. Георгиев започна с изреждане на задълженията, които екипът на Зико остава на следващия кмет.

„Задълженията ви до тази сесия бяха 144 млн. лв., след тази сесия стават 160 млн. лв.“

В отговор градоначалникът точкува:

„Привлекли сме над 500 млн. лв. външни инвестиции, знаете ли го това? Транспортният проект – 20 млн. лв.“, започна да изрежда кметът Здравко Димитров.

„Къде бяхте вие тогава? – скочи Слави Георгиев и продължи с: криехте се като мишка! Кой беше на първа линия?“.

Каква линия си бил ти бе, палячо? – подпали Зико.

Кой е кметът?! Виж се какво наследство оставяш, репликира също на „ти“ общинският съветник.

Целият град го знае, за 1500 лева за смях ставаш! – отвърна Димитров от трибуната.

Чак тук председателят на Общински съвет Александър Държиков реагира и прекъсна заседанието с почивка.

След почивката, точката за зала Строител не бе приета, а председателят на социалистите в местния парламент взе думата и заяви, че го е срам от поведението на колегите му и се чувства отвратен.

„Това, което се случи тук показва тенденция за спадане авторитета на Общинския съвет… Тези обидни думи на колегата Георгиев и кмета са признак за липса на аргументи и малко информация“, обяви Николай Радев.

Той призова председателя Държиков да не позволява Общинския съвет да падне до нивото на Народното събрание и да използва наказанията по правилника.  Съветник номер 1 заяви, че се присъединява към апела на „Алтернатива за Пловдив“ и призова колегите си до края на мандата да работят както подобава.

Междувременно се наложи охраната да изведе от залата един агресивен представител на протестиращите, който шумно търсеше саморазправа с управата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Пловдив се разпада, една кратка разходка из града е предостатъчна , за да се види каква мизерия е, каква мръсотия, ръжда, кал, прах, презастояване, автомобили един върху друг,,,а общинарчетата нагли си купуват нови електро коли за сто бона,,,оня дебил крадлив на В и К си купи Ауди за 300 000 лева да газел по къра хахахахах закривай кочината и бантусите в нея!

  2. Намести Куманизина Перестройчика Чекист ще опрай града клет,,,само дерзайте и ако не в този живот, в следващия щял.

  3. Ясно е на всички че тоя палячо Слави Георгиев е на хранилка при Тотев за 1500 лв. Жалка работа. Маминия го ползва като парцал да си забърше бакиите който прави

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина