Добромира Костова за отчуждаването на 50-те дка частен парцел: Ситуацията е патова

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини Разследване

„ Ситуацията е патова”. Така зеленият общински съветник от Демократична България Добромира Костова коментира предложението на кмета Здравко Димитров за  отчуждаване чрез обезщетение за един конкретен частен имот, част от „Увеселителен парк Тракия” в парк Отдих и култура, срещу 7 общински. Утре тя и колегите й от местния парламент трябва да разгледат и гласуват предложение на Здравко Димитров за иницииране на производство по отчуждаване на 50 375 квадратни метра от общо 140- декаровия терен зад Братската могила срещу общо 7 общински имота с обща площ почти 50 дка.

Костова цитира решение на Конституционния съд от ноември 2021г., според което зелените зони или тези за озеленяване са защитени само 5 години. В рамките на този период общината или трябва да го отчужди, или да приеме случващото се в дадената зелена зона- от изграждане на басейн до комплекс тип Лас Вегас.

„Не е вярно, че частният терен на въпросното дружество е безопасен. В ситуация сме само да може да се отчужди за пари, но собственикът знае какво притежава. А то е много скъпо. И в двата случая собственикът е win-win- или ще застрои новите терени, или неговия цял парцел от 140 декара.Абсолютно патова ситуация”, коментира Добромира Костова.

“Изход все пак има и той е теренът да бъде отчужден чрез заплащане. Твърдо съм против отчуждаването да стане чрез предложените заменки. Но може да се закупи терена”, добави Костова.

Споделете ни във:

4 коментара за “Добромира Костова за отчуждаването на 50-те дка частен парцел: Ситуацията е патова

  1. Тази заменка крие нещо под повърхността си!!! Тези, които презастроиха и съсипаха града от бетон и мастодонти, току така БЕЗ сериозна “причина” няма да правят заменката! Има нещо гнило. Ако някой е навътре в това, нека разясни накратко!

  2. Едни от ГЕРБ-СДС го апортират, за да го загубят. Сега други правят заменки като терени оценени на 20 мил. лв за заменката са оценени на 2 мил. лв?!

    Поредната кражба от пловдивчани!

  3. вложителят да присъства и да получи възможност да се защити каза:

    Отменете или отложете тази точка от дневния ред за да не лишавате вложителя от възможност да защити предложението си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.