АктуалноВластГрадътКултураНовини

Добрата новина: МК залага 9,7 млн. лева за реконструкцията и модернизацията на Концертна зала

Очаква се ремонтът да започне още тази година

Обещаните 300 000 лева от служебният министър Минеков за проектиране на нова опера в Пловдив, няма да са заложени в бюджета

Министерството на културата ще заложи в бюджета си за 2022 година 9,7 млн. лева за реконструкцията и модернизацията на Концертна зала в Пловдив. Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол от отговор на министъра на културата Атанас Атанасов по повод питане на депутатът от ГЕРБ Иван Тотев.

“Въпросите за съдбата на Концертна зала, както и обещаните от служебния министър на културата средства за проектирането на нов дом на Пловдивската опера, бях задал още преди месец, но така и не получих писмен отговор. Поради това настоях министър Атанасов да ми даде отговорите на днешното заседание”, напомни екскметът.

Започването на реконструкцията на Концертна зала трябва да сложи край на един дълъг процес, който се следи и чака от пловдивчани.

Тотев припомни още, че бившият министър на културата се ангажира по време на посещение в Пловдив в края на 2021 година, средствата да бъдат осигурени.

“Ясно е, че бюджетът не се готви от сега, като в него трябва да присъстват и публичните ангажименти на предходните управляващи, още повече, че тези проекти са важни за Пловдив,” коментира Иван Тотев.

Реконструкцията на Концертна зала мина през много перипетии, като вече има готов проект и издадено строително разрешение. С ангажимента на министър Атанасов се очаква ремонтът да започне още тази година.

Бившият кмет на Пловдив изрази съжаление, че обещаните 300 000 лева от служебният министър на културата Велислав Минеков за проектиране на нова опера в Пловдив, няма да са заложени в бюджета на ведомството за 2022-ра година.

“Впечатленията ми за него се затвърдиха негативно. Посещението му на „кафе” с част от Фондацията за нов дом на Пловдивската опера и подписаният меморандум се оказа в сферата на добрите пожелания. Т.нар. меморандум бил „израз на добра воля и сътрудничество между институциите”. Ще продължавам да защитавам и работя за важните проекти за града, като ще направя всичко възможно да се реши въпросът с нов дом за Операта в Пловдив”, каза в заключение народният избраник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. На град Пловдив му трябват моментално 1/2 Милиард Лева да се преведе във Нормален Европейски втори по големина Град във България !! Има Европейски Фондове много . ОЛАФ , Фар и т.н . Трябват работещи архитекти и добри Урбанисти . Поканете Чужди специалисти . Веднага ново модерно Международно Летище и 4 лентово Околовръсно шосе като това във Град София за да може града ни да диша и да се развива ! Да се възстанови Общинско дружество – Обществен Транспорт “” със нови Електрически Автобуси !! Платете Неустйката и махнете часниците със тези малки Мръсни Рейсове . Срамнно е ! Веднага !

  2. Никаква сила, нито смисъл няма „мемо“ дадено на агитка ортаци частници от Минеков – че да получат безплатен терен за своето Доходно Здание, в което можели да допуснат ПОД НАЕМ оперети, балети, циркове и боксови мачове..

    ГДК БОРИС ХРИСТОВ скъп-прескъп, със букви човешки ръст и с бронзов Франкенщайн отпред е предостатъчен за апаратчиците на държавна заплата. Истинските оперни трупи са на самоиздръжка.

    Подписката е била „без ангажемент“ под обща фраза „дали да имаме опера“, но платежоспособната публика се брои на пръсти.

    Щетитие по Концертната Зала – удобна, акустична, с украси и обстановка, но засрана от некадърната ОпънОПЕРАторка следва да бъдат платени лично от нея – или излежани.

    Депутатинът от ГЕРБ нека не се надява, че имунитетчето му ще изтрае до . . . давност. Не. Тц. Ъ-ъ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина