Стартира обществената поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевски пътен възел до улица „Царевец“ в район „Западен“. Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата дългосрочния 40-милионен заем. Поръчката е с прогнозна максимална стойност 4 500 000 лева с ДДС, като срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

„Това е третият обект от общо четирите, които ще бъдат реализирани с 40-милионния заем, изтеглен миналата година. Припомням, че първият от тях е пътната връзка „Модър“-„Царевец“, работата по която стартира през януари миналата година. Наскоро бе обявена поръчката за втория обект – пробивът при Водната палата, а в скоро време предстои да бъде пусната и поръчката за улица „Царевец“ в участъка от улица „Хаджи Димитър“ до Пещерско шосе“, коментира заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Споделете ни във:

1 thought on “Стартира обществената поръчка за реконструкцията на улица „Хаджи Димитър“

  1. Ще разберете ли от общината дали заложеният ремонт на ул. Царевец, включен в заема, се отнася до удвояването, или се запазва същия габарит?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.