АктуалноБългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Добрата новина: Линейката на #КапачкиЗаБъдеще спаси още едно бебенце

Малката Рабия се появи на бял свят три месеца преди термина в Асеновград, сега за нея е грижат едни от най-добрите неонатолози в Централна южна България в УМБАЛ „Свети Георги“  

Тази събота бременна жена постъпва по спешност в МБАЛ „Асеновград“. Оказва се, че  има прееклампсия (повишено кръвно налягане и белтък в урината) и за зла участ – наполовина отлепена плацента. Налага се спешно Цезарово сечение. Операционен екип, съставен от д-р Топчиян, д-р Кълева, д-р Ивайло Червенков, д-р Томова, д-р Томов, акушер  Камишева, мед. сестра Попова и мед. сестра Христева, извършват успешно интервенция.

Така на бял свят, три месеца преди термина, на големия мюсюлмански празник Курбан байрам, се появява малката Рабия с тегло от едва 980 грама.

От Гинекологичното отделение на Асеновградската болница минути, след като я стабилизират и предават на колегите си от Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив написаха в социалната мрежа:

„На Мюсюлманския празник, нека нейният Господ я закриля! Транспортната линейка наКапачки за бъдещеще се погрижат за транспорта ѝ до УМБАЛ „Свети Георги“.

Бебенцето трябва максимално бързо да бъде транспортирано до Неонатологията в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Докато трае операцията на майката в Асеновград, линейката на #КапачкиЗаБъдеще вече пътува натам. Бебенцето е стабилизирано в кувьоза, който също от „Капачки за Бъдеще“ дариха на болницата преди три години и след това е успешно транспортирано до „Свети Георги“, където за него се грижат едни от най-добрите неонатолози в Централна южна България.

Още един успешен транспорт на линейката на „Капачки за Бъдеще“.

Още един спасен от лекарите живот! Поклон пред тези хора!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина