Започва ремонтът на Околовръстното

Актуално Градът Новини
Околовръстното

Затворена за движение ще е 6 км отсечката между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“

От 12 юли започва пореден етап от ремонта на Околовръстния път на Пловдив, това потвърдиха от фирмата-изпълнител „Европейски пътища“. Строителните работи са на над 14 км от в участък между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“. Стойността на ремонта е за около 11 млн. лв.

Отсечката ще бъде затворена за движение и транзитния трафик ще се пренасочва по обходни маршрути, а достъпът до промишлените зони няма да бъде спиран, уточниха от фирмата.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че трафикът ще се пренасочва през град Пловдив.

Ремонтът включва: изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Няма планирано разширяване на пътното платно, ще се асфалтира на два етапа – първият между Коматевско и Пещерско, а вторият от Пещерско до Пазарджишко шосе.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Сега продължава ремонтът от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“, а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.