АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаКриминалеНовини

Добрата новина: Деца върнаха намерена чанта с пари – ВИДЕО

Зара Петрова, Соня Костова, Георги Денчев и Тодор Андреев от училище „Драган Манчов“ получиха грамоти от зам.-директора на ОД на МВР – Пловдив комисар Васил Костадинов – СНИМКИ

Четирима седмокласници от пловдивското училище „Драган Манчов“ бяха отличени от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив за доблестна постъпка.

Зара Петрова, Соня Костова, Георги Денчев и Тодор Андреев се връщали заедно след матура от центъра на града и спрели да си починат в градинка на път за квартал Смирненски. На пейката открили забравена дамска чанта, в която имало голяма сума пари, и златни накити. Младежите разказаха, че видели документите и установили, че те са 82-годишна жена. Без да се замислят тийнейджърите се обадили на телефон 112.

Днес те получиха грамоти от зам.-директора на ОД на МВР – Пловдив комисар Васил Костадинов в присъствието на родителите им, класния ръководител и директора на училището в Заседателната зала на дирекцията на ул. „Кн. Богориди“ 7.

 

“Това е събитие, което не се случва често, но заслужава да се отбележи, че тези деца са постъпват като зрели хора за мен. Това е постъпка на хора, които осъзнават правилността на действията си. Една такава постъпка води до отношение не само към тях, но и към семействата и учителите им“, отбеляза ком. Костадинов.

Под тепето ви предаде награждаването на живо във фейсбук страницата на медията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина