Димитър Аврамов: Румен Радев вече се показва като вреден за българския национален интерес

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

„Политическите глупости изговорени конкретно от президента Радев, поставят срамно клеймо върху всички българи. Те се чуват по света и ни показват като неадекватни, неинформирани, зле образовани и зле възпитани обитатели на политическо гето, които не разбират правилата на цивилизования свят. Не аз твърдя, че сме такива! Румен Радев ни прави да изглеждаме така!“. Това написа в коментар в личния си фейсбук профил политологът Димитър Аврамов по повод думите на президента пред украинския външен министър.

Аврамов остро осъди сервилността към Кремъл на българските институции в последните дни, видими от всякакви политически движения и изказвания, особено в присъствието на украинския министър.

Ето и целия му коментар без редакторски намеси:

Некадърността, политическата тъпота и гнусната сервилност към Кремъл преминават всякакви граници в българските институции. Старал съм се да бъда доколкото мога обективен (и сигурно не успявам като всеки от нас) и към президента Радев и към ГЕРБ (които с построяването на продължението на турски поток в България обслужиха стратегическата цел на Путин в Украйна да няма активно трасе за пренос на газ към ЕС). В една свободна страна има място дори за политически гниди… като В.зр@ждaн#, например. Разбирането, че другите имат право на позиция, колкото и безумна да е тя, е фундамент за конкурентните, плуралистични политически системи.

Изговорената от президента Радев чудовищна глупост „Още веднъж призоваваме тази безсмислена братоубийствена война между два братски славянски народа да спре възможно най-бързо“ е грозният продукт на масово заразените с политически вирус български съзнания, в резултат на десетилетия безумна комунистическа и съветска пропаганда, която се трансформира в руска!

По-страшно обаче е, че политическите глупости изговорени конкретно от президента Радев, поставят срамно клеймо върху всички българи. Те се чуват по света и ни показват като неадекватни, неинформирани, зле образовани и зле възпитани обитатели на политическо гето, които не разбират правилата на цивилизования свят. Не аз твърдя, че сме такива! Румен Радев ни прави да изглеждаме така!

Ако в първия си мандат Радев, като противник на доминацията и политическата арогантност на ГЕРБ, бе виждан като защитник на обществения интерес, във втория той вече се показва като вреден за българския национален интерес. Какъв е българският национален интерес?

България да е ментално и на действия част от развития, свободен и цивилизован европейски свят.

Войната трябва да спре този, който я започна! Това поне като си генерал, трябва да го знаеш! Ако президентът Радев има кураж, да се обади на В. Путин и го призове да спре „тази безсмислена братоубийствена война между два братски славянски народа“, защото Русия нападна и започна тази война! Русия заяви, че Украйна няма право да съществува и трябва да бъде денацифицирана!

Украйна не е започвала война, че да я спира. Тя се защитава!

Споделете ни във:

9 thoughts on “Димитър Аврамов: Румен Радев вече се показва като вреден за българския национален интерес

 1. Румен Радев е един от много малкото политици, които ВИНАГИ защитават българския национален интерес. Винаги застава срещу Русия, САЩ или ЕС, когато трябва, а не като другите, които или слугуват сляпо на Русия, или на САЩ. До 89-та бяхме вярното куче на СССР, сега псевдо-либералните, прозападни партии искат да сме вярното куче на САЩ. Мисля че българите не искат да са кучета на никой. Аз поне не искам.

  1. До тонто
   Румен Радев е най некадърният президент.назначи най некадърния министър председател,най корумпирани Рашков,представител на пропадналия социализъм,милионер-комунист

   1. Всеки има право на мнение, но явно българите в по-голямата си част, доста силно подкрепят поведението и политиката на президента, след като след толкова време на длъжност, рейтинга и подкрепата за него е най-високата в новата ни история. Да не говорим, че Плевнелиев беше карикатура на президент и човек, който към края на мандата си имаше около 5% одобрение в сравнение с 64% за Радев, а ако се беше явил на избори нещата щяха да са смехотворни, въпреки организираните партийни гласове. Но в крайна сметка универсални истини няма и всеки си има гледна точка. Светли празници.

    1. Истината е една-българия е най бедната държава.С назначеното правителство от Радев България става все по бедна,това е очевидно.А рейтингът на радев,ако го прави Рашков може да надмине 100%,Явно на някои българи им харесва това,нека да си имат собственото мнение.жалко

     1. Когато истината е една, демокрация няма. България е най-бедната страна от 30 години. През 12-те години на ГЕРБ изоставше още повече от другите, а страни като Румъния ни изпревариха страшно. Рейтингът на Радев не го прави Рашков, а на иззборите без организиран вот, зашото на ГЕРБ и ДПС само общинските служители в Плводив са 10 000, без паразитиращите икономически субекти, ги отнесе с лекота. А ако направи политическа партия ще ги изтрие половината, които сега са в парламента. ПП, БСП, ИТН най-вероятно няма и да влязат, ДБ ще си крета на 4-5% жълтопаветници и ще останат антибългарите от ДПС и ГЕРБ в опозиция. Ако „някои“ българи са 65%, евала.

  1. Руско изчадие,убиец е путин.русия е най голямото зло на света.радев е най некадърния,необразован,невъзпитано,некомпетентен президент.срам за България

  2. Слава, ама от България викаш слава на твоята Русия. ще не отидеш там. На третия ден ще се върнеш наакан и най-големия русофоб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.