АктуалноБългарияКриминалеНовиниРазследване

Дават пловдивско училище на Прокуратурата

МОН назначи комплексна проверка в СУ „Найден Геров“ заради скандала с оценки на починала ученичка

Министърът на образованието проф. Галин Цоков е разпоредил нов, цялостен одит на всички звена в пловдивското СУ „Найден Геров“ заради скандала с вписвани оценки на починала ученичка. Очаква се комплексната проверка да даде категорично становище дали случаят трябва да се отнесе до прокуратурата.

 „Този случай не само е извън моралните норми, но и дава индикация за притеснителен формализъм, който се допуска на различни нива в системата на образованието“, подчерта министър Цоков.

По данни на МОН, РУО – Пловдив е било сигнализирано, че в СУ „Найден Геров“ продължават да се пишат оценки на ученичка, която е загубила живота си. Практиката продължава с месеци, прави се от повече от един учител, а основното съмнение е, че е направено, за да се получава държавна субсидия за съответния ученик или за да не се допусне разформироване на паралелката.

РУО – Пловдив установява нарушението, но се ограничава само до препоръка да се изискат обяснения от директора.

Възложен е пълен одит на всички звена, които имат отношение по случая – училището, Регионалното управление на образованието в Пловдив и дирекция „Организация и контрол“ в МОН, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина