АктуалноГрадътЗабравеният градНовини

Чудят се какво да правят с последните 5 млн., останали от Водната палата

Нямало консенсус за кино „Космос“, разбрахме днес от кмета Здравко Димитров и екипа му

Античен форум изток-юг, зоологическата градина и кино Космос – това са трите опции на Община Пловдив, в които да се инвестират последните 5 млн. от 40-милионния заем, останали като неусвоени след приключването на проекта за пробива на Водната палата.

Това съобщи днес зам.-кметът Пламен Райчев, след като Под тепето повдигна въпроса какво администрацията смята да прави с въпросните средства и дали въобще ще ги използва. Райчев обаче подчерта, че няма съгласие по нито един от проектите, дори този за кино „Космос“. Под тепето припомни на кмета Здравко Димитров даденото от него обещание пред присъстващите на представянето на проекта за киното миналия октомври, когато той заяви, че Общината ще направи всичко възможно да намери пари за този замразен от вече десетилетия обект.

„Мои средства ли да дам?“, попита градоначалникът.

Медията го насочи към въпросните 5 млн. лева от многомилионния заем, но той отново подчерта, че няма консеснус по темата, въпреки че кино „Космос“ не е коментирано като казус, свързан с кредита в местния парламент досега. Днес така и не стана ясно какво ще се случи с въпросните 5 млн. лева и дали с тях ще бъде стартиран някой от така дългоочакваните проекти. Очевидно обаче на този етап от администрацията нямат желание да отварят темата кино „Космос“ и финансирането на неговата реставрация и ремонт.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина