АктуалноБизнесВластГрадътНовини

Четири фирми се състезават за ремонта на Рогошко шосе

Всички са подали оферти в последния момент

„Парсек Груп“ ЕООД, „ИСА-2000“ ЕООД, „Европейски Пътища“ АД и консорциумът ДЗЗД „Адата 22“, в който влизат „Вейл Конструкции“ ЕООД и „София Асфалт“ ООД. Това са четирите компании, които са подали документи за участие в процедурата по избор на изпълнител на дългоочаквания цялостен ремонт на Рогошко шосе.

От изпълнителя на обществената поръчка включва: разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и други. Обхватът е от мост „Адата“ до землищна граница на град Пловдив и реконструкция на обслужваща улица, свързваща ул. „Рогошко шосе“ и „Марица – север“. Цялото трасе е дълго 4 346 метра.

Общата прогнозна стойност за изпълнение на проекта е до 15 000 000 лева с включен ДДС, като изрично е написано, че посочената стойност е лимитна.

Предстои общинската комисия по конкурса да отвори подадените 4 оферти и да избере изпълнител.

Интересно е да се отбележи, че и четирите фирми са подали документите в последния възможен срок. Консорциумът дори 23 минути преди изтичането му.

Само преди 3 дни „ИСА-2000“ ЕООД започна работа по спорния проект, който никой не е виждал в цялост – пробива при Водната палата.

Спечелилата фирма ще има на разположение 36 месеца, за да завърши всички дейности, предвидени в договора.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина