АктуалноГрадътЗелен градНовиниОбщина ПловдивПод лупа

БКС Озеленяване ще чисти коритото на река Марица в Пловдив

Общината плаща от бюджета и ще иска да се възстановят отпуснатите от МС през миналата година 1,5 млн. лв. за целта

БКС Озеленяване-София е фирмата, която е избрана да извърши почистване на растителността в чертите на града в коритото на река Марица. Предстои дружеството да подпише договор с управата на града, а в бюджета на Пловдив има заложено финансиране за дейностите.

Открийте разликите: Марица преди 5 години и реката днес

Така дългогодишната сага, която премина и през няколко съдебни инстанции е на път да приключи в обозримо бъдеще. Новината съобщи новият заместник-кмет по екология Иван Стоянов пред радио Пловдив. По думите му няма обжалване на процедурата и е изпратена покана до фирмата-победител в конкурса да подпише договор през идната седмица.

Имахме задание от Върховния административен съд и от Комисията от защита на конкуренцията да се преразгледат отново подадените оферти. След преразглеждането им вече има решение за определянето на тази фирма.

АОП прекрати поръчката за почистването на Марица

Миналата година имаше правитествено постановление за отпускането на 1,5 млн. лв  за тази дейност. Поради съдебните саги имаше класиране на един участник от страна на община Пловдив, след това последва обжалване и КЗК го уважи.   

В предишния мандат община Пловдив се е опитала да прекрати поръчката. И  пак има обжалване на прекратяването на самата поръчка. 

Последното решение за преразглеждане на подадените оферти стана вече в края на годината и трябваше да върнем средствата, отпуснати от финансовото министерство. 

Тъй като процедурата трябваше да се продължи неотложно заложихме в общинския бюджет в 1.5 млн. лв за  тази дейност, а бюджетът се прие. Ще искаме тези пари отново да се възстановят в бюджета на Пловдив от държавата„, обясни Стоянов.

Припомняме, че при предходната градска управа Пловдив обяви частично бедствено положение. Само ден по-късно, екс зам.-кметът по екология Анести Тимчев призна пред Под тепето, че Бедствието е заради бюрокрацията – ВИДЕО.

Снимка: Йоана Варадинова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт: https://shout.to/keto

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина