АктуалноВластГрадътНовиниРазследване

Бивш директор на летище Пловдив е назначен на ръководна длъжност в Жилфонд

Новият заместник-директор Дойчин Ангелов е на поста от половин година

През това време пак кандидатства за шеф на аеропорта

Отговори на ресорния зам.-кмет Пламен Райчев на въпроси, свързани с дейността на ОП-то, зададени от „Под тепето“

Общинско предприятие „Жилфонд“, което през последните 6-7 месеца попадна в две разследвания на Под тепето, се оказа с попълнено ръководство.

В апартамента, ремонтиран от Жилфонд, живее шефът на ДАИ

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

Новият зам.-директор Дойчин Ангелов е назначен в ОП „Жилфонд” считано от 01.07.2020 г., се казва в отговор от Пресцентъра на Община Пловдив на зададени от медията ни въпроси по официалния ред, във връзка с темата, които следим.

Ето питанията на Под тепето към ресорния зам.-кмет:

  1. От кога има назначен нов зам.-директор в ОП „Жилфонд“?
  2. Кой е той?
  3. Как е избран?
  4. С какви точно функции е натоварен?
  5. Колко са зам.-директорите и ръководния състав на ОП-то?
  6. Каква е числеността на персонала като цяло?
  7. Колко са служителите и колко са работниците?

А ето и отговорите, които получихме от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев:

„Преди да постъпи на работа в общинското предприятие е заемал длъжности като административен директор, изпълнителен директор, управител и др. в различни фирми. Бил е и изпълнителен директор на „Летище Пловдив” ЕАД.

Дойчин Ангелов е постъпил на работа след като е подал молба до ръководството на предприятието, което прецени, че неговият богат административен и управленски опит ще бъдат от полза за изпълнение на задачите на ОП “Жилфонд”.

Като заместник на директора той подпомага дейността и отговаря за поддръжката и ремонта на общинските жилища, нежилищните, административните сгради и почивните бази на Община Пловдив. Освен това той отговаря и за текущите и аварийни ремонти на детски ясли, детски градини, ОДЗ и на сгради и съоръжения, предназначени за спортна дейност.

Съгласно утвърденото от кмета на Община Пловдив щатно разписание в  ОП „Жилфонд” са назначени: директор, зам.-директор и четирима ръководители на отдели –  „Строително-ремонтна дейност”, „Строително-ремонтна дейност на спортни имоти”, „Общински имоти” и „Финансов отдел”.

Числеността на персонала, съгласно утвърденото от кмета на Община Пловдив щатно разписание, е 111 бр. и 4 бр. по ПМС 66/96 г. Към настоящия момент в предприятието работят 110 работници и служители, разделени в две дейности.

В ОП „Жилфонд” са заети 110 души като 25 от тях са администрация, а всички останали са изпълнителен състав и работници.“

Кой е Дойчин Ангелов

През 1986 година завършва „Педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ с допълнителна специалност английски език. 1990 до 1993 година е управител на фирма представител за България на „Триер и Хандсен“ – Дания. 1993 – 1994 година е управител на Булмотор ООД – Пловдив. От 1994 година до момента заема ръководни позиции на Летище Пловдив – ръководител смяна в Координационен център и Началник на Координационен център. Дойчин Ангелов има и редица допълнителни специализации в областта на авиацията. Назначен за шеф на пловдивския аеропорт на 9 октомври 2009 г. с решение на тогавашния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и е на поста до 2013-а година. След което се завърна на работа в частна фирма.

Междувременно той открито заявяваше, че за недоброто състояние на летището е виновен екскметът Иван Тотев, като в интервю го нарече „Екзекуторът на летището“, заради решението да извади Община Пловдив от Фонда за подкрепа на аеропорта. Междувременно Здравко Димитров, тогава областен управител,  се обяви срещу излизането на община Пловдив от Фонда и призова съветниците да вложат по–малко емоции и повече разум при обсъждането на решението. В същото време директорът на летище „Пловдив“ Дойчин Ангелов сподели в ефир, че не е викан нито един път на разговор с кмета в качеството му на председател на УС на фонда.

летище Пловдив

Дойчин Ангелов е член на ГЕРБ – Пловдив от самото му основаване, заедно със Здравко Димитров. Докато Зико бе на пл. „Никола Мушанов“ №1, съпругата на Ангелов бе в PR-ския му екип. Ядрото около Димитров в ГЕРБ е на ясно, че не изоставя верните си хора.

В началото на миналата година се появиха твърдения в някои медии, че Дойчин ще бъде върнат на летището, където е сърцето му. Всъщност от октомври 2020 г-н Ангелов е подал документи за участие в процедурата по избор на членове на УС на Летище Пловдив и е сред финалистите.

Според коментари на високопоставени партийци този път няма шансове за директор на аеропорта, тъй като там мястото е определено за друг.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Има една дума корупция и наши ваши. Или ти ме избърши и аз ще те избърша! Баба ми едно време казваше за такива назначения “ като свински черва са се оплели”
    No comment ! Клета Майка България !

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина