Бившият кмет на Родопи кандидат за УС на Летище Пловдив

Актуално Власт Градът Новини

Той се бори с още петима за шефското място, сред тях са бивш и настоящият директор на аеропорта

От години е ясно, че летище Пловдив е хранилка за партийни кадри. Това обяснява и част от изискванията към кандидатите

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията публикува Списък на допуснатите кандидати до устната част в конкурсите за членове на органите за управление на публичните предприятия в системата на ведомството. Сред тях е и конкурсът за „Възлагане на управлението на „Летище Пловдив“ ЕАД, гр. Пловдив (за избор на двама представители на държавата и един независим член на Съвета на директорите)“. Процедурата е била открит на 12 октомври т.г. и според условията ще се проведе в две части – писмена и устна.

Допуснатите са:

За избор на членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД, гр. Пловдив – двама представители на държавата и един независим член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД, гр. Пловдив:

За представители на държавата:

 1. Дойчин Генов Ангелов – директор на аеропорта от 2009-2013 г.
 2. Красимир Виденов Иванов – най-малко популярното име в списъка. За него търсачките знаят, че е учредител на Сдружение за велотуризъм Байкария и едноличен собственик на две фирми, регистрирани в столицата, които се занимават с управление на проекти, търговия със стоки и услуги, туристическа дейност, обучения и др. Той е кандидатствал и за независим член.
 3. Лъчезар Атанасов Миленчев – бивш ръководител отдел „Терминали“ на летище София и бивш служител от отдела за безопасност на полетите.
 4. Пламен Димитров Спасов – бивш кмет на община „Родопи“ и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“.

8.1.5. Силвия Анастасова Хубенова – асеновградчанка, депутат на ПП ГЕРБ от 44 НС от 17 МИР и настоящ член на борда на директорите.

8.1.6. Спас Атанасов Шуманов – сегашният директор на летището, роден на 01.07.1979 г. по професия „Финансов мениджър“. В сайта на ГЕРБ пише още, че е съдружник в счетоводна кантора и дружество за управленски консултации.

2. За независим член са допуснати:

 1. Красимир Виденов Иванов
 2. Слави Николов Кашеров- бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев и Любомир Куртев – управител в Сдружение за съвременни летателни технологии.
 3. Цветанка Иванова Сотирова – бивш главен счетоводител на летището.

От години е ясно, че летище Пловдив е хранилка за партийни кадри. Това обяснява и част от изискванията към канидатите:

„1. Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:

1.1. висше образование, образователна степен „магистър“ за една от следните специалности: право, финанси, икономика, счетоводство и контрол, маркетинг, бизнес администрация, педагогика, филология, национална сигурност, техническа специалност;

1.2. най-малко пет години  опит на ръководна длъжност;

1.3. добра репутация;

1.4. умения и компетентности в областта на стратегическото планиране или в областта на оперативното управление, както и други дейности свързани с ефективното управление на дружеството.“

По регламент конкурсът за управление на летището ще се проведе на два етапа: писмен и устен.

“В писмената част на конкурса кандидатите представят концепция за развитие на предприятието. Концепцията включва и мерки за повишаване на финансовата стабилност на предприятието. В концепцията кандидатът представя и приноса си към управлението на предприятието. Кандидатът представя концепцията в обем до 10 (десет) страници”.

Те трябва да изложат визията си за летището в условията на концесия.

Припомняме, че тази година процедурата за концесия се отложи 3 пъти.

 

Споделете ни във:

4 коментара за “Бившият кмет на Родопи кандидат за УС на Летище Пловдив

 1. Въпреки липсата на …ИНТЕРЕС, БИЗНиС или причина за същесъвувание ето как “летището” се превръща в опора и НИША за (високообразУвани, интиликтоални и даже артистични) Здрави Другари /ПартайГеносе за завист на безпартийното гражданство.
  Хвала!

  1. “РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА” е
   =Мото= на РежимаБоБоТРИ.
   И !ЧЕТИРИ. И т.н.
   Синекурни заплатаджийници се мяркат и другаде =из ЗооПаркове, из КолоДруми и др., сещай се снахо!
   Безпартиен да си в БГстан, майно льо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.