Общината задълбочи хаоса с паркирането в района на Радио-телевизионния център

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Множество автомобили с пропуски за зоната осъмнаха глобени след поредното странно решение на администрацията

Забраниха спирането по ул. „Найден Геров” и лишиха района от още куп паркоместа

Вместо да търси начини да решава проблемите, администрацията много често се постарава да ги задълбочи.  Пример в това отношение е поредно странно решение на местната власт да забрани спирането на автомобили по ул. „Найден Геров” край Радио-телевизионния център и зад театъра. А с това хаосът с паркирането в зоната, за която има стотици издадени пропуски, стана пълен.

Много правоимащи шофьори бяха неприятно сюрпризирани с глоби по стъклата на автомобилите си вчера и днес при условие, че забрана за паркиране там досега е нямало. Това доведе до множество скандали, напрежение и строшени нерви и за дамуващите и работещи в района с пропуски на леките си коли, и за служителите на реда, които имаха заповеди да ги глобяват.

„Това вече е прекалено. Първо забраниха спирането по улица „ Дондуков” и директно ликвидираха тридесетина паркоместа. После сложиха бариерата с кибитка, в която постоянно седят двама души да вдигат и свалят съоръжението. Сега забраниха за спиране и улица „Найден Геров”- още поне двадесетина паркоместа заминаха. И на този фон има безброй раздадени пропуски. В същото време самите общинари си влизат тук с колите и имат осигурено паркомясто. И на тях им е комфортно. Другите правоимащи са оставени да се оправят и да се карат взаимно. Стана така, че имаш пропуск, но нямаш никакъв шанс да спреш пред дома или магазина си. Само до преди година в тази зона нямаше никакви проблеми. С няколко решения обаче ситуацията вече е извън контрол”, коментира търговец в зоната, който бе с активна позиция при предните казуси с паркирането в района.

Споделете ни във:

1 коментар за “Общината задълбочи хаоса с паркирането в района на Радио-телевизионния център

 1. Радио-Талавизионнио Център е безнадеждна отживелица от 20-ти век. Нито им гледаме телевизията, нито им слушаме радиотТОЧКИТЕ в епохата на Интернета и на Кабела.
  Единствено чиновниците на ЗАПЛАТА и техните агитки са заинтересувани да поддържат илюзията и …”ТИШИНА” в сърцето на Града. Да не би на ул. Радецки до Иван Вазов другият ТВ център да е блокиран за живия живот?
  Заграбените имоти на Гражданския Културен Клуб както и УЧИЛИЩЕТО следва да се върнат по предназначение на Града.
  Варварските АНТЕНИ върху Сахата следва да се премахнат =до чисто, до скалата.
  Всякакви измислени “забрани” из зоната СелСъветът да си ги натика знаете ли къде? – Да, именно, това е ЖИВ ГРАД.
  (Най-ЗАБРАНИТЕЛНОТО селище в Галактиката!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.