БългарияГероите на деня

Здравко Димитров: Не напускам ГЕРБ

Зико отива на избори с пълна листа за общински съветници и кандидати за районни кметове

Това решение не е емоционално, а дълго обмисляно, заяви народният представител

Бойко Борисов знаел за решението му да атакува кметския стол като независим

Ако не успее на вота, остава в парламента

Бойко Борисов е знаел за решението на Здравко Димитров да атакува кметския стол като независим кандидат. Какво е казал премиерът за намеренията на бившия областен лидер на ГЕРБ и как е реагирал, не става ясно. Днес Зико излезе пред медиите и заяви официално, че ще участва в предстоящия местен вот, като отива на избори с пълна листа за общински съветници и кандидати за районни кметове. Кои са те, ще се разбере съвсем скоро. Оставам в ГЕРБ. Член на партията съм на този етап. Тяхно право е да ме изключат, ако съм нарушил устава и морала. ГЕРБ е добър политически проект, но на места има пропуски, заяви Димитров. Той подчерта, че ако не успее в изборите, остава депутат. Ако бъде изключен от ГЕРБ ще продължи в парламента като независим народен представител.

Това решение не е взето на коляно, не е емоционално, а дълго обмислено. Няма да търся подкрепа на политически партии, очаквам те да ме търсят. Официални разговори с никого още не съм водил, отговори той на слуховете за подкрепа от Реформаторския блок. Зико допълни, че ако процесът с номинацията му от Инициативен комитет се обърка някъде, той има и план Б за партийно участие в изборите.

Мотивите да се кандидатирам? Виждам, че хората не са доволни от управлението на града, защото не е обърнато с лице към гражданите. Направиха се много грешки, взимат се решения без съгласуване с различните професионални организации и гилдии. Примери за това много. Най-пресен е зоологическата градина. Грешка е да се секат дървета там, можеше да е на друго място в града, каза Димитров. Колкото до комуникацията със съпартиеца му Иван Тотев- Зико твърди, че тя никога не е вървяла. Имали сме много възможности да си говорим, но не се е получавало- той не е искал. Няма задкулисна ГЕРБ игра тук, не търсете сензации, заяви Здравко Димитров.

Казва, че чашата е преляла с развихрянето на Методи Андреев в областната структура, кадруването му и задкулисните му игри. Не ми харесва това нещо. Прави ми впечатление, че тези, които тръгнахме първи в ГЕРБ, вече ги няма. Това бе и един от въпросите, който ме накара да се замисля, погледна народният представител към герберите в залата- Ангел Ангелов,  Зоя Георгиева , Величка Шопова, Дойчин Ангелов, бившият вече шеф на онкодиспансера д-р Калин Калинов. Там бе и общинският съветник с различно от общото партийно мнение Здравко Ангелов. Новите хора в ГЕРБ подмениха ценностите на партията. Не ми харесва начинът на управление, не ми харесва търсенето на лични изгоди и постоянните партийни назначения. Аз никога не съм си позволявал да уволнявам хора заради партийната им принадлежност, допълни Зико.

Той предрече, че изборите наесен ще са много, много интересни. И призова опонентите си към феърплей. Нека не е като миналите избори, апелира Димитров.

Сред членовете в инициативния комитет се открояват имената на художника Васил Стоев, оперния ас Ивайло Михайлов, шахматната легенда Любен Попов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Зико е мъж, не сравнявайте жалката компаньонка Здравка и нейните елементарни напъни за власт и преминаването й от партия в партия. Зико е изборът и желанието на пловдивчани, трябва да се дистанцира от тази, няма нужда от чалга и потнография

  2. Много, много точно казано, наистина първите хора, които бяхме с Бойко ни няма, самият Бойко е притихнал, браво Зико – мъжка постъпка е твоята – Пловдив отдавна иска ти да си кмет

  3. „Не ми харесва търсенето на лична изгода“??? А защо се кандидатираш за кмет тогава? Не вярвам, че човек ще предаде личните си ценности и морал, просто ей така. А Борисов, както мрази предателите, просто още утре ще го изхвърли и от партията и от парламента.

  4. нищо независимо няма в тази кандидатура, креатура на варварската мафия на фюрерчето никола м.с. пловдивско мутрополитче и съветско изчадие

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина