АктуалноБизнесБългарияНовини

6 самолета кацнали на летище Пловдив заради силния вятър – СНИМКИ

Горещ ден на Летище Пловдив, отчете персоналът на аеропорта заради опасния вятър. В сряда на местното летище, освен двата редовни полета на RyanAir и WIZZ, са били приети още 6.

„Поради силния вятър в София и Варна, шест самолета бяха насочени за кацане в кратък интервал“, разказаха от Пловдивския аеродрум.

Интересното е, че допълнително изтребители МиГ-29 са изпълняваха редовни тренировъчни полети.

Персоналът на летището се справи успешно с трафика и отклонените самолети започнаха да излитат в ранния следобед, съобщиха от ръководството на летището.

От там напомнят, че първата линия с редовни полети от Пловдив до Истанбул стартира на 18 февруари 2023 г. с честота два пъти седмично, в сряда и събота и ще се изпълнява със самолети Боинг 737 и Еърбъс 320 с капацитет 180 пътници, а цената на билета започва от 29 евро в посока. Дестинацията вече е отворена за резервации на сайта на авиокомпанията www.flypgs.com.

Самолетите ще кацат на летище „Сабиха Гьокчен“, откъдето има стотици възможности за прекачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.

В процес на приключване са преговори с друга авиокомпания за втора линия, която ще свързва Пловдив с Бурса и Анталия, като в началото на тази година ще стане ясно откога тя може да бъде в действие.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина