АктуалноГрадътНовиниСъд

4 години условно за жената, блъснала лекарка на пешеходна пътека

Пловдивският окръжен съд призна за виновна подсъдимата Мария Димитрова-Карахристева в  причиняване по непредпазливост на три средни телесни повреди на пострадалата Петя Аргирова,  като деянието е на пешеходна пътека. Съдът постанови присъда от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Съдът я призна за невинна в това да е причинила средните телесни повреди умишлено, поради което я оправда по първоначално повдигнатото й обвинение.

Припомняме, че на едно от първите заседания по делото свидетел, който се опитал да помогне на пострадалата, разказа, че Мария крещяла срещу приближаващите „Това е нефилим“, „сатанинско изчадие“, „Не го докосвайте“ и се държала изключително неадекватно.

Катастрофата стана на 30.06.2021 г. в гр. Пловдив, на бул. „Пещерско шосе“ пред № 156, когато при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Волво ХЦ60“, Мария Димитрова-Карахристева нарушава правилата за движение и блъска, пресичащата пешеходна пътека д-р Петя Аргирова.

Днес в залата стана ясно, че Димитрова е преминала лечение.

На основание чл. 66 ал.1 от НК Окръжният съд отложи изпълнението на така наложеното на подсъдимата наказание лишаване от свобода в размер на 2 години и 6 месеца с изпитателен срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в законна сила. Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши подсъдимата М. Д.-К. от право да управлява МПС за срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в законна сила.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина