АктуалноГрадътКултураНовини

Много сериозен интерес към бъдещето на Небет тепе

Над 100 човека в залата още преди да е започнало обсъждането

В Заседателената залата на Общински съвет – Пловдив вече има над 100 човека още преди да е  започнало обществено обсъждане на проекта „По крепостните стени на Филипопол”, с който ще кандидатства за финансиране на стойност близо 10 милиона лева по програмата „Региони в растеж” за културна инфраструктура, предаде репортер на Под тетепо.

Както ви разказахме по-рано днес арх. Румяна Пройкова е автор на проекта за Небет тепе, с който общината иска да кандидатства за финансиране по ОП „Региони в растеж”. Тя обаче няма да присъства на днешното обществено обсъждане, тъй като се намира в чужбина.

Без арх. Румяна Пройкова на днешното обсъждане на Небет тепе

Проектът за Небет тепе ще бъде представен от арх. Жана Джугаланова – старши експерт в Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН), а този за Източнатс порта, с който ще се кандидатства съвместно – от археолог Мая Мартинова.

В залата са много общественици, архитекти, директори на музеи, представители на местната власт, граждани и медии.

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на туристически атракции” по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм” има за цел да подкрепи недвижими културни ценности със световно и национална значение, които притежават значителен туристически потенциал.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина