АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Кметът на Раковски: Не беше лесно да заслужим визитата на Папа Франциск

Най- голямата католическа общност у нас се надява Негово Светейшество да отслужи литургия на новия площад в града

В рамките на двудневното си посещение в България Негово Светейшество Папа Франциск ще посети Раковски, разбра се вчера.

„Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“, пише в съобщението на правителствената пресслужба.

Новината за високата визита  развълнува жителите на  общината. Хиляди богомолци се очаква да  пристигнат в Раковски, за да видят Папата и се надяват той да отслужи молитва на новия площад пред църквата „Пресвето Сърце Исусово“.

„Не беше лесно да заслужим  тази светла визита. Положихме доста усилия, за да стане Раковски спирка в краткото посещение на  Негово Светейшество Папа Франциск в България . За нас е голяма чест , но още много работа ни чака , за да посрещнем подобаващо Негово Светейшество Папата и очакваните хиляди вярващи  и гости на града и общината. Нека бъдем сплотени в добро и лошо, да бъдем сплотени като християни, като общност и община, за да споделим заедно вълнуващата среща със светия отец.– обърна се към жителите на община Раковски кметът Павел Гуджеров.

Най-голямата католическа общност  в България е в Раковски. В общината и близките до нея  села живеят близо половината българи с римокатолическо вероизповедание. Те са над 50 хиляди души. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина