АктуалноМненияНовиниПод ножа

Как се бори община Пловдив с незаконното строителство?

От ВМРО предлагат незабавно да се премахнат постройките върху пътни и подземни комуникации

Как се бори община Пловдив с незаконното строителство? Този въпрос зададе председателят на градската структура на ВМРО, който е и районен кмет на „Южен“ Борислав Инчев. Питането е свързано по-конкретно с незаконното строителство в етническите квартали, уточни той.

Инчев допълни, че направеното от воеводите предложение за заделяне на общо 300 000 лева в общинския бюджет, които да служат на районите за борба с незаконното строителство, не е намерило отражение в проектобюджета.

От ВМРО предлагат незабавно да се премахнат постройките върху пътни и подземни комуникации  – тротоари, подземни комуникации, водопроводи, шахти и т. н.

„Често се случва коли на Пожарната и Спешна помощ да не могат да влязат в кварталите. В „Източен“ и „Северен“ има влезли в сила заповеди за премахването на такива незаконни постройки, но няма средства.“

Според него, явно администрацията няма да се справи с този проблем в изборна години или не желае.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Хахахах още един гоьнсурат на общината..този лешпер е отговорен за голяма част от презастрояването.., но не в гетата, а в кв.Южен! Да не се прави на утрепан и да вземе да се показва малко повече пред гражданите ( и пред помаците и селтаците дори) Даже да вземе да си заработва заплатката, че ние му я плащаме! Да излезе от топлият си офис, да се поразходи един ден из района..няма подобна мизерия, кал, прах, мръсотия, тъмно, ръждивоии и много кал! За 40 години един лев не сте похарчили за инфраструктура в квартала, на повечето места е бедствие вече! една алея на бул. Макединия и 10000 незаконни сгради и продължавате да раздавате незаконни разрешителни, предвид абсурдността на резултатите! Оставки и съд за вас!

  2. Няма да има нужда от разрушаване на незаконно строителство ако се извършват адекватни превантивни мерки. Проверете какво се случва на ул.“Игрище Кубрат“ (пресечна на ул.Източен) строят си директно върху улицата без никой да ги обезпокоява, но за тях явно може нали са в неравностойно положение!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина