АктуалноКриминалеНовиниСъдТемида

Цирк на Мегз в съда. Бизнесменът Румен Рончев остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена Румен Рончев, неочаквано в залата се появи приятелката му Миглена Каканашева-Мегз

Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което е взета мярка задържане под стража спрямо бизнесменът Румен Рончев,  който бе задържан и обвинен за обсебване и кражба на луксозен джип „Мерцедес“, собственост на лизингова компания, които са престъпления по чл. 206 ал.3 вр. ал.1 вр. чл. 20ал.2 вр. ал.1 от НК и по чл. 194 ал.1 от НК. Окръжният съд  намери, че и за двете деяния, вменени на обвиняемия, законът предвижда наказание лишаване от свобода. По делото са налице достатъчно доказателства, от които да се направи извод, че обвиняемият е съпричастен към вменените му деяния.

Според съда не е налице опасност обвиняемият да се укрие, но е налице  реална опасност от извършване на престъпление с оглед високата степен на обществена опасност на деянията.

Определението  е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Обвинени по делото са и 28-годишната дизайнерка-участничка в риалити формати Миглена Каканашева-Мегз и нейният братовчед Антон Лесов.

При определяне на мярката за неотклонение на бизнесмена на първа инстнация, преди няколко дни, той и съпругата му казах пред медиите, че Мегз се опитва да открадне транспротния бизнес на Рончев.

Днес за изненада на всички дизайнерката се появи в Окръжен съд и заяви пред журналистите, че е тук, за да подкрепи мъжа, с когото е.

„За всичко останало, не знам дали знаете, но тези неща се случват пред нотариус. Няма нищо незаконно. Във връзка с цялата помия, която се изписа върху моето име, мога да кажа, че преди месеци, когато фирмата умираше, щастливото семейство го нямаше. Сега, когато фирмата е стабилна и съм тук, за да уверя всички хора, с които работим – всички служители, клиенти и контрагенти, че фирмата е стабилна и не е била в по-добро състояние, е несправедливо хора, които толкова дълго ги нямаше, сега да искат да седнат на готовата софра и да се пишат за щастливо семейство“, заяви Каканашева.

По думите ѝ Рончев е под много тежък психически натиск, защото го лъжат, че тя е свидетелствала против него и че е затворила фирмата.

„Това никога няма да стане, въпреки цялата ми болка аз съм тук. А хората, които пишат, че са семейство – г-н Рончев отдавна е подал документи за развод“, отсече Мегз.

Съпругата и дъщерята на Румен Рончев също бяха в съдебната зала.

Дизайнерката обаче избухна в сълзи и щеше да припадне, след като съдията прочете решението , че бизнесменът остава зад решетките. Нейните трима охранители отказаха лекарска помощ. За капак Мегз извика към Рончев, че го обича безумно, докато съдебна охрана го отвеждаше.

Винаги така прави, когато не ѝ изнася, бе коментарът на Зорница Рончева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина