АктуалноБългарияКриминалеНовиниПод сурдинка

Обучават пловдивската полиция за работа с електронните гривни за арестанти

Вижте устройствата единствено в Под тепето

Устройствата са доставени и използването на гривните ще започне в най-скоро време

Таня Грозданова

Учат полицаи и служители от Пробацията в Пловдив за работа със системата за електронно проследяване  на лишени от свобода лица, поставени под домашен арест или предсрочно освободени, разбра Под тепето. Обученията на служителите на МВР и пробационните служби на територията на града и областта се провеждат в рамките на тази работна седмица в парк хотел Пловдив, край Лаута. Практическите семинари се водят от гл. инсп. Даниела Йорданова – началник на сектор „Пробация” към отдел „Социални дейности и възпитателна работа с правонарушителите“ при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Припомняме , че според изявления на правосъдния министър Цецка Цачева системата с е-гривните за арестанти трябваше да започне работа през късната есен на миналата година. След като това не се случи, новият обявен от министерството пред медиите срок бе края на 2018-а. В началото на декември зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов заяви, че устройствата са доставени и използването на гривните ще започне в най-скоро време, което означавало до няколко месеца.

Очаква се обученията на служителите, които ще работят с тях да приключат до края на месец февруари, това заяви в интервю пред Под тепето Даниела Йорданова.

Очаквайте подробности по темата.    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина