АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Стотици на протест в Пловдив срещу цената на тока (СНИМКИ)

Протестиращи: „Двама души ходим с едни гащи“

Шествието премина от централата на ЕВН до Областна администрация

Здравко Димитров подкрепи мирния протест

Соня Попова

Стотици представители на бизнеса се събраха рано тази сутрин в градинката срещу Енергото в Пловдив. Собственици на фирми от различни сектори, техни служители и семействата им излязоха на протест срещу бездействието на държавата за регулиране цените на тока на свободния пазар на енергийната борса.

Протестиращите срещу предвиденото увеличение от 37% на електрическата енергия се страхуват, че този скок ще рефлектира върху цените на всички стоки и услуги. Те са единодушни, че ще се стигне до там много работодатели да проведат  принудителни съкращения на персонал.

„Енергийната борса ни праща към трудовата“ и „България умира пред затворените ни очи, събудете се!“ с тези два транспаранта начело недоволните поведоха шествието от централата на ЕВН под тепетата до сградата на Областната администрация.

Недоволните декларираха, че са готови да излизат всеки ден докато исканията им не бъдат чути, за това по маршрута на шествието те скандираха „Чуйте ни!“. Пред сградата – представителство на държавата, на пл. Никола Мушанов № 1 мирното шествие се спря, оформи полукръг около входа и продължи да скандира.

Областният управител Здравко Димитров слезе при протестиращите граждани с репликата: „Изцяло съм зад вас! Кажете с какво мога да ви помогна“. В знак на солидарност той прие от представител на протестиращите оранжева лента – символ на протеста, и я върза на ръкава си.

След като изслуша исканията им Зико сподели, че проблемът с цената на тока засяга и него лично. „Аз обаче мога да си спра печката вкъщи, но вие не можете да спрете работа“, каза областният управител на протестиращите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина