АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Оградиха градинката с бензиностанция до Радио-телевизионния център

Частните собственици поставиха грозни заграждения напук, тъй като не получили разрешение да сменят статута на земята  

Имотът е отреден за бензиностанция и зелена зона

Пловдивчани стават свидетели на пореден градски абсурд. Частни собственици оградиха по възможно най-неподходящ начин градинката с бензиностанция между Гроздовия пазар и Радио-телевизионния център. Те поставиха грозната ограда от бетонни колове и метална мрежа през уикенда, за да не допускат влизане в собствеността им. Загражденията, съвсем резонно, предизвикаха смут сред жителите на квартала в самия център на града, тъй като хората смятат, че металната мрежа е предвестник на поредно застрояване, при това в полите на Сахат тепе.

От наши източници в администрацията разбрахме, че решението за ограждане на парцела е взето напук от собствениците му, тъй като те не получили разрешение да строят там. Имотът е закупен преди 6-7 месеца именно с такава цел, но трайното му предназначение е за бензиностанция и озеленяване. Инвеститорите имали намерение да изграждат търговски площи. Внесли предложение за смяна на статута на земята покрай приемането на ПУП-а на Централна градска част, но са получили отказ. Твърд такъв са получили и от ЕСУТ към район Централен. Така излиза, че инвеститорите в момента притежават един ограден, вероятно  твърде скъп, частен двор в сърцето на Пловдив.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

22 коментари

  1. Много си е хубава оградата, не се набива на очи и не закрива нищо. Ако има нещо гразно, това е изнудването и чиновническия произвол над добросъвестни собственици. Вижте чл.17 ал.3 от Конституцията на Република България.

  2. Явно тук не са си платили колкото трябва. Да вземат пример от строителите до 16-етажния блок на бул.Марица 146, кадето е разрешено строителство на 6-етажна сграда, че и с подземни гаражи и то на самата граница на частния имот. Това значи, че е разрешено да се разполагат строителна техника и материали на съседнното общинско междублоково пространство, щото частното ще се застроява изцяло.

  3. До другия кометирал – Розата извърши реставрация на Короната, която малко могат да изпълнят. Ако човекът беше с манталитета на г-жа Верона Резидънс, изобщо нямаше да има обект за обсъждане. До сега багерите да са разчистили парцела през нощта.

    1. Страшна реставрация, лично познавам пичовете, които се мъчеха над проекта ( същите , които реставрираха Гара Централ) и да угодят на шефа си, добре че самите имат представа за естетика и колоризация, че и този цвят( и този е доста спорен) нямаше до го има сега.

  4. По примера на ченгелопитека Митьо Розата, сега всички са полудели да бутат, къртят, сменят статути, вдигат 7 етажа, при 3 разрешени, менкат си статути и после града мяза на кенеф, но общинарите са корумпета алчни и затова тази мизерия, като страна от централна Африка сме.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина