АктуалноБългарияГрадътНовиниФотогалерия

Най-отровната риба в света живее в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Тя се намира в Природонаучния музей под тепетата

Рибата – жаба е съседка с 5 акули

Десетки нови морски обитатели плуват в града Под тепетата. Най-отровната риба в света вече живее и в Пловдив. Това е риба – жаба, тя е част от най-новата колекция живи обитатели на Природонаучния музей и е съседка с 5 акули.

Поредната нова зала на музея откриха днес в Международния ден на водата директорът на институцията Огнян Тодоров и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Интересни екзотични морски обитатели – риби, корали и мекотели  са взети от лицензирани аквариуми, повечето от Шри Ланка, Индонезия, Тайланд, Австралия. Морската колекция вече е попълнена с  5 дънни акули, три ската и 5 мурени, а на метри от тях се помещава и колекцията с най-отровните риби в света – риба жаба, скорпион, морски гоблин. До края на месеца се очакват още четири морски „страшилища“ за дооформяне на колекцията.

Поводът за днешното им първо представяне бе и 45-годишнината от откриването на аквариума в музея. За рождения ден дойдоха много групи с деца и ученици от цялата област. Посрещаха ги внушителни летящи риби още във фоайето на историческата сграда. През целия ден в музея имаше празнична програма, а накрая и торта.

„Морето“ на Пловдив ще продължава да расте, тъй като акулите се га са почти бебета, но растейки, ще им е нужно още пространство. Затова Огнян Тодоров планира вече изграждането на два нови аквариума по 10 тона.

Имаме 47 от най-атрактивните соленоводни вида, 216 сладководни, октоподи и сепии, похвали се шефът на музея за амбициозния проект.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина