АктуалноВкусът на градаЗабавление

Кулинарно прегрешение в Пловдив

Тръгнете по гастро стъпките на Lost in Plovdiv

Май оставихме лятото и диетите окончателно зад гърба си и сега, ако не сме в Коледни пости, без угризение може да се отдадем на малко кулинарни изкушения, водени от дигиталния гид за града Lost in Plovdiv . Поне до след Нова година, тъй като всички диети започват на първи януари, нали?

Разбира се,  екипът на дигиталния гид на Пловдив винаги е адмирирал спазването на хранителен режим , спорта и поддържането на добра форма. Въпреки това, има определени храни и вкусотии, които всеки път ни карат да забравим всякакви задръжки и да притворим доволни очи, когато погълнем поредната хапка.

Хубаво е, че всеки начин на хранене, колкото и строг да е, винаги има ден, в който позволява да захвърлим мисли за калории и мазнии, и да си угодим с нещо вкусно.

Ето и изборът на Lost in Plovdiv за прегрешения, на които никога не можем да устоим, но с чиста съвест си позволяваме на избрания cheat day.

Палачинка на закуска в Eddy’s Cafè and Food

Не са много местата в града под тепетата, където може да закусиш рано, но Eddy’s е едно от тях. За годината, в която е отворено, Ели и Тома не спират да ни изненадват със запомнящи се вкусове и топящи се в устата удоволствия. Неведнъж сме ви препоръчвали всичко от тяхното меню, като гарантираме, че ще се върнете за още. В случай, че сте решили да прегрешите в почивния си ден, тогава задължително си направете един късен брънч, за да се насладите най – пълноценно на храненето.

Бадемов кроасан с шоколад в хлебарница „Капана”

Едно от тези места, които умишлено избягваме, тъй като редвното посещение няма да доведе до нищо добро за фигурата ни. На този вид кроасан обаче, не можем да устоим никога. Невинаги е наличен, така че ако сте късметлии и го уцелите, задължително го пробвайте!

Пица в Osteria Rosmarino

Пицата, приготвена от майстор Джузепе Ломушо, наистина ни пренася в Италия, а ако кулинарното ни прегрешение не е на родна земя, не се брои, нали? Препоръчваме да опитате някой от вариантите с моцарела, тъй като тя се доставя прясна всяка седмица от семейната фабрика в Южна Италия. Производството й е лимитирано, а вкусът – абослютно автентичен.

Трудно ни е да решим къде да заведем за десерт, така че ви дадем две опции:

Френска селска торта в Dolce Fellini

Медени блатове с идеалната дебелина и божествено съчетание на сладост и лека тръпчивост във вкуса. Комбинирайте я с кафе от Trucillo и завършекът на обяда ви ще е перфектен.

Торта „Маркиза” в сладкарница  Стената

Целувка с орехи върху хрупкав блат с крем от карамелизирано кондензирано мляко с масло и аромат на кафе и какао – всичко това определено е повод да нарушите и най – строгата си диета.

Бургер в Brick House 

Е, ако все пак нямате време за дълъг обяд, предлагаме и нещо, което може да си поръчате до офиса или вкъщи, и дори да хапнете на крак. Бургер манията в града под тепетата е в разгара си и буквално сандвичи ни дебнат отвсякъде. Тук обаче те са греховно вкусни, гарнирани с хрупкави картофки, изобилно количество чедър и богат избор от комбинации на различни сосове.

Топ ресторантите на Пловдив:

Вечерята навсякъде може да се превърне в истински пир, защото всеки от любимите ни ресторанти предлага изкушаващ подбор от традиционни ястия и истински гурме деликатеси. Може да избирате измежду рибни предложения, италианска кухня, най – добрата пържола в града и какво ли още не…

А вие къде прегрешавате кулинарно?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина