АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив тази седмица (07-10.01)

Тази седмица в Пловдив ни очакват интересни изложби и танцови вечери

Снимка: phushi

7 януари

Изложба „Необозримо за Кольо К.“

С голяма ретроспективна изложба на един от най-обичаните пловдивски творци Кольо Карамфилов (1963 – 2014) Градската художествена галерия започва своята изложбена програма по време на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

До края на месец януари на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 ще бъдат представени произведения от различни периоди в артистичния живот на Кольо Карамфилов, предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери, приятели. На 28 януари от 17.00 ч. в Галерията ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за изложбата от проф. Галина Лардева.

Градска художествена галерия
18 часа

8 януари

Ginger Milonga

Отново ще се потопим в магията на аржентинското танго на прекрасно място с перфектен танцов под! Gingertale ще ни посрещне с уникални коктейли и топло гостоприемство! Както винаги, за музиката ще се погрижи Мата!

Gingertale
21 часа
Вход свободен

9 януари

Вечер, посветена на 80 годишнината на проф. д-р Стефан Станев

Културен център „Тракарт“ ни кани на вечер, посветена на 80 годишния юбилей на проф. д-р. Стефан Станев и представяне на книгата му „Между науката и изкуството“. Книгата ще представи академик Марин Кадиев.

Доайените в изобразителното изкуство Христо Стефанов, Иван Кирков, Румен Скорчев, Светлин Русев, Йоан Левиев, Димитър Киров, Георги Божилов и знаковите учени Николай Стоянов, Иван Буреш, Димитър Воденичаров, Николай Генчев и др. са герои в спомените на проф. д-р Стефан Станев.

Известният биолог е автор на над 160 статии и 23 книги, посветени на историята на българската ботаника и популяризацията на ботаническите знания, сред които „Звезди гаснат в планината“, претърпяла, поради изчерпване, шест издания, „Бележити български ботаници“, „Зеленият свят на Пловдив“, както и на няколко десетки статии и 12 книги за пловдивски художници и други културни дейци.

„Между науката и изкуството“ е заглавието на новата му книга.

Културен център „Тракарт“
17:30 часа

Всички събития вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина