АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Изчезнаха стълби на Пешеходния мост

Денис Бареков  ремонтира съоръжението, разбра Под тепето

Таня Грозданова

Стълбите, които водят от улица „Петко Каравелов“ към Пешеходния мост изчезнаха. Това сигнализираха в редакцията ни хора, които работят в района и ползват съоръжението по няколко пъти на ден.  Те питат защо са премахнати и каква ще е съдбата им. Наш репортер бе на място и се свърза с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, за да проследи случая.

В районната администрация са били получени няколко жалби, че въпросните стълби са опасни и при изкачване и слизане по тях се усеща движение на конструкцията. Огледът на комисията, изпратена от кмета на Централен, показал , че състоянието на стълбите е критично, разказа райкметът Стаменов.

„Металните части бяха силно корозирали, хидроизолацията  бе компрометирана. След  проверката изпратихме резултатите на конецисонера, по компетентност, тъй като задължението за поддръжка по договор е негово.“

От фирмата на Денис Бареков, която стопанисва моста за 35 години, реагирали веднага и добросъвестно започнали ремонтни дейности.

Репортерът ни видя как тази сутрин се работи по хидроизолацията на покрива над входа на частната занималня, който се намира под самите стълби.

На нивото на моста има някакви оградни съоръжения и бележка за строителен обект. На нивото на улицата отдолу обаче липсват такива.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина