Ура: Реставрират сграфитото на Слона в Стария град

Живот

Image title
Реставрират сграфитото на Георги Божилов- Слона в Стария град. Така на този етап поне един от проблемите, описани детайлно в рубриката ни за монументалното изкуство “ Изоставените“, е на път да бъде решен, преди да стане твърде късно. След многото ни писания по казуса, сълзите на дъщерята на Слона- Мия и стотиците парафи в подписката ни за съхраняване на това културно наследство, кметът Иван Тотев е подел инициатива за възстановяване на шедьовъра под Градската художествена галерия в архитектурния резерват. Разработен е проект за реставрация, градоначалникът и екипи на общинско предприятие Паркове и градини са готови за действие. Първите стъпки Image title
са направени, скоро се очаква да започне работа по същество. Средствата за това са предвидени и подготвени, потвърди кметът.

Дъщерята на Георги Божилов- Мия разбра от Под тепето за плановете на градоначалника и бе изключително щастлива. Най-накрая! Много се радвам! Само да ми го пазят! Така сърдечно реагира Мария Божилова. Тя е готова да помогне с каквото може. Издирила е и копие на оригиналния проект на великия си татко. Самата тя се кани да е коректив на хората, които съживяват сграфитото на Слона.

Очаквайте повече подробности в следващи наши материали по темата!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.