„Снежанки“ и „Люлячета“ посрещнаха заедно детския празник (ГАЛЕРИЯ)

Живот

 

С песни и танци децата отбелязаха 1-ви юни в двора на църква „Св. Богородица“

Малки и големи се събраха на в двора на църква „Света Богородица“ за да отбележат празника на децата 1-ви юни. Малчуганите от детските градини „Снежанка“ и „Люляк“ представиха своята празнична програма, която включваше много песни и танци. Те се забавляваха и ръкопляскаха заедно след всяко едно от представянията на групте.

Началото отбележи танцът „Пробуждане“ на малките красавици от „Люляк“, които бяха преоблечени в традиционни бели ризи и ленти за танц в цветовете на българското знаме бяло, зелено и червено. Веднага след тях малчуганите от другото детско заведение изпълниха „Песен за мама и татко“.

Официални гости на детския празник бяха епископ Арсений, домакин ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, свещеници от града, родители, учители и приятели. Пъстрата и весела програма на малчуганите привлече погледите на случайно минаващите в района, сред които голяма група полски туристи. 

Празникът продължава през целия ден, а Стария град ще празнува до края на седмицата с различни съития и работилници, които са отворили вратите си за най-малките посетители.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.