ЖивотНовини

Синдикатите готвят протест, искат ръст на доходите с поне 20%

КНСБ и Конфедерация на труда „Подкрепа“ настояват за увеличчаване на доходите с поне 20 процента до края на годината. Според тях така би се компенсирала натрупаната инфлация.

Лидерите на двата синдиката – Пламен Димитров и Димитър Манолов, настояват за спешна среща с президента Румен Радев, на която да му представят исканията си за ръст на заплатите и относно политиките в енергетиката и т.нар. Зелен преход.

„В този момент той е силната фигура и към него отправяме исканията си, както обаче и към народните представители. Дали ще има правителство е втори въпрос. Но парламент ще има и някакво мнозинство около тези промени, за които говорим, трябва да се формира“, аргументира се Пламен Димитров.

Президентът на „Подкрепа“ Димитър Манолов обяви, че двата синдиката настояват да се приеме дефиниция за енергийно уязвими потребители до края на годината:

„Нищо не се прави по въпроса за отмяната на либерализацията на цените за битовите потребители – нещо, което ще унищожи българския потребител от допълнително“.

Двата синдиката готвят съвместна протестна акция до края на месеца.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина