ЖивотЗабавление

Интелигентен град, който прелива в интуитивен

Една отломка от онези 40 милиона

Интелигентен град, който прелива в интуитивен. За това мечтае един от кандидатите за Главен архитект на Пловдив- Цветелин Цоневски. И някак възнамерява да реализира тази своя мечта, ако заеме поста. Поне това заявява концепцията му.

За поне мъничко нормалност пък мечтае наша читателка, пратила изумителни снимки на  автомат от прословутата система за електронно таксуване, която все още пловдивчани чакат да заработи. „Една отломка от онези 40 милиона”, пише ни само тя към изображенията, които говорят сами за себе си. Тук интелигентност няма, нито интуитивност. Може би има нотка на иновативност, тъй като апаратите в града и без това не работят. Ако не за друго, поне стават за платна на фасадни артисти, които смело да напишат едно DEAD на гърба на мъртвата машина.

Още през септември писахме за този прословут автомат и начина, по който го използват изпълнителите на ремонта на „Руски”- за заградителни дейности на обекта. Докога ще има подобни интелигентни гледки по централните пловдивски булеварди, питаме се всички ние.

Може би арх. Цоневски ще дойде и ще оправи всичко, за да преминем плавно към мечтания интуитивен град.     

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина