ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

В АГ болница „Селена” се извърша съвременна лазерна конизация на маточната шийка с лазер CO2 Acu Pulse

Image title
Лазерната конизацията е процедура, която се прави за диагноза и лечение на заболяванията на маточната шийка.
При конизацията на шийката с лазер се използва лазерен лъч, който отстранява абнормни тъкани от шийката на матката. Отстранената част има конична форма, от където идва и името конизация. Тя се прави при интраепителиални неоплазии /дисплазии – лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка. Тази процедура уточнява тежестта на измененията и е изключително важна, тъй като в част от случаите, при липса на лечение, те могат да преминат в рак на шийката на матката. Конизацията е лечебно и допълнително диагностично средство, когато колпоскопията и цитонамаската не са достатъчни за диагноза.

Image title
При лазерна конизация има много малко кръвозагуба /2-3 мл докато при стандартната хирургична конизация тя може да бъде до 150 – 200 мл/, кратък болничен престой, по-малко следоперативни кръвотечения, след нея не остават белези. Операцията не продължава повече от 20 минути, няма следоперативни болки.

Възстановителният период е кратък и в рамките на няколко дни пациентът се връща към нормалните си задължения.

Лазерът CO2 Acu Pulse в АГ болница „Селена” е единственият в Южна България. Лазерът е от последно поколение най-иновативна лазерна технология в света, която дава възможност да се извършват хирургични операции с несравнима прецизност, бързина, контрол и доказани дългосрочни клинични ползи.  Компанията Lumenis, разработила CO2 лазера, има над 45 години опит в областта на неинвазивните и миниинвазивни лазерни и светлинни технологии за медицината и над 270 патента, внедрени в клинично изпитани системи.

Лекарите, извършващи операциите с новата лазерна методика, преминават обучение във водещата Европейска клиника по лазерна хирургия Cliniques Universitaires St. Luc, Брюксел, Белгия, под ръководството на проф. Доне – един от най-добрите световни специалисти в областта на лазерната хирургия. Image title

За повече информация:
www.agselena.com
http://www.facebook.com/laser.selena

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина