ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под лупа

Милен Велчев: Бюджетът „Борисов”тежи върху общините

Image title
Бюджетът “Борисов” прехвърля тежестта на икономическата криза и събираемостта на средствата върху общините и семействата, каза Милен Велчев на пресконференция в Пловдив днес. Събитието е част от националната кампания на НДСВ за обсъждане на общинските бюджети на големите градове в страната.
Бизнесът не получава изработените средства в срок, което продължава вече втора година. В тези условия много трудно може да се очаква да дръпне напред, затова има все по-малко средства за здравеопазване, образование и т.н., подчерта Велчев.
Едни от най-тежко засегнати са общините, каза Велчев и илюстрира: „Общинските бюджети са орязани с повече от 15% спрямо 2010 г., а за здравеопазване парите са четири пъти по-малко. Досещаме се, че липсващите средства ще дойдат от джобовете на гражданите”. Другата сфера, която ще пострада, е инфраструктурата, като едновременно с това е налице и провал в събираемостта на приходите, обърна внимание още той.
Бившият общински съветник от НДСВ Андрей Захариев каза, че основното рязане на пловдивския бюджет е в капиталовите разходи – 45 млн. лева. Инвестиционните проекти, които биха се финансирали от облигационния заем, са направени без ясна визия за развитието на града, подчерта още Захариев.
На въпрос за подготовката за местните избори на организацията заместник-председателят на НДСВ – Пловдив Стефанка Цонева уточни, че в момента районните структури обсъждат бъдещите кандидатури на партията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина