ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под лупа

Войните на 7-те хълма завзеха Гребната база

Какво по-яко от това да зарежеш джиесема си за шест часа и да бъдеш магьосник, казват членовете на ЛАРП движението
Image title
Крале и кралици, магьосници, елфи и какви ли не странни същества окупираха териториите около Розариума на Гребната база, а добрите и лошите влязоха във величествена битка. Повече от шест часа членовете на клана „Войните на 7-те хълма“ воюваха в горичката край Братската могила, за да запазят земите си. Членове на ЛАРП движението от цялата страна се се събраха, за да разиграят на живо поредния исторически сюжет и да отбележат третата годишнина от създаването на “Войните на 7-те хълма”.
Какво по-хубаво от това да играеш на живо и да избягаш за малко от сивото ежедневие. Толкова е яко да зарежеш джиесема за шест часа в събота и да бъдеш магьосник или воин, казва Иван Бързев.Image title Той е от София и работи като администратор в една от фирмите на Любо Ганев. През уикенда обаче се отдава на любимото си занимание, затова се е отзовал на поканата на пловдивчани да празнуват третия рожден ден на “Войните”. Сам си майстори оръжието и си плете ризниците от поцинкована и алуминиева тел. В магазините за втора употреба можело да се намери почти всичко необходимо да се превърнеш въф фея, принц или зъл дух. Един меч за ЛАРП в онлайн магазините вървял около 150-200 лева с доставката, а от секън хенд излизало в пъти по-евтино. Така Иван се сдобил с японски панталон и кимоно, а книгите, кожените торби и кесии си шиел сам. Image title
За да бъдеш член на някое от ЛАРП движенията, не е нужно да си изчетеш цялата фентъзи литература или класици от рода на Толкин. Задължително е обаче да наизустиш правилата за безопасност – меки и леки оръжия, както и принципите за водене на игра. За да убиеш човек с дреха, всеки удар, който нанесеш е смъртоносен. А ако си с ризница – на три падаш. Теодора от Математическата гимназия зарязва задачите за уикенда и се превръща в духче. Така е от две години насам и се чувства като в приказка. Интересно ми е, затова съм тук – не мога всеки ден да си сложа броня, нали, казва дегизирано момиче, което се представя с никнейма си Вампиреса.
 Ето какъв беше днешният сюжет. Подир края на дните, светът бил изцяло подновен и мрежа от сияйни кралства го покрили. В едно от тях – Седемте хълма – управлявал потомственият крал Берен от династията Ерхамион в престолния си град Нарготронд, наречен на древно и велико елфическо кралство като знак за единството между елфи и хора. Като град-държава Нарготронд бил населен предимно от тях, но тук-там по улиците на града се срещали дюкянчета и занаячийници на джуджета, а в по-хълмистите райони живеели и немалко хобити. Във високи кули вълшебници правели своите магически заклинания в помощ на крал и народ. Извън града се срещали и други чудати създания – орки, демони, вампири, върколаци. За крал Берен всички били равни и негова главна грижа била да поддържа добросъседски отношения. Но един ден от далечния Запад връхлетял могъщ враг и нанесъл силен удар на Нарготронд. Не се разминало и на останалите. Изправени пред общ враг, с единствена цел да оцелеят, всички се вслушали в думите на краля за обединение и го изхвърлили далеч от земите си. Тогава за втори път сключили съюз помежду си и избрали Берен за свой крал, а земите около Нарготронд нарекли кралство Седемте хълма.
Но отдавна изгонения от крал Берен арх магьосник Терор се завърнал насред пиршеството и с помощта на дългогодишно изучаваните тъмните сили, запратил цялата армия на кралството в миналото. Но се оказва, че Терор е докоснал и самото минало. Сега войните от миналото и бъдещето трябва да се обединят и да направят това, което е било вписано в Хрониките.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина