ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Изпод тепетоМнения

Високи държавни гаранции ще доведат до монопол в пазара на горива, десетки бензинджии протестираха против законопроекта

Новият законопроект ще изкара малкия и средния бизнес, и ще вдигне цените, предупреждават бензинджии

Над 50 търговци на горива от Пловдив и региона, Хасковска, Старозагорска област и целия южен централен регион се събраха на протест на "Карловско шосе". Техните притеснения са свързани със законопроект, който ще ги принуди да излязат от бизнеса и окрупнят доставките на горива в страната. Според него, всички търгуващи с горива, трябва да имат банкова гаранция от 500 000 лв и да имат уставен капитал в размер на 3 млн. лева.

Това поставя в неравни условия фирми, които продават по 100 литра на ден и такива, които продават по 5000 литра, коментира един от малките търговци и част от организацията на протеста Георги Паничарски. Това на практика ще изкара малките и средните търговци от бизнеса, и ще остави в него само големите търговци. Това ще навреди не само на въпросните малки производители, а и на потребителите – при липсваща конкуренция, цената най-вероятно ще скочи, прогнозираха бензинджиите.

Протестът им затрудни леко движението в посока село Труд. Те бяха паркирали цистерни в най-дясната лента, с различни надписи на винили – "Не убивайте малкия бизнес", "Не сме измамници", "Стига ипотеки" и др. Във втората лента бяха спряли полицейски патрули, а движението се извършваше само в най-дясната лента на шосето, в посока Труд. Задръствания все пак нямаше. Не искаме да натоварваме хората, но се надяваме да ни чуят. Ако се наложи, ще се съберем с други малки производители и ще пренесем протеста в София, прогнозираха протестиращите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина