ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ИзбориНовини

Манол Пейков: Комплимент е, че с натрупаната омраза в политиката, успяхме да намерим общ език

Кандидатът за депутат от коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България” Манол Пейков каза, че според него правителство се е справило по-добре от очакваното. Пейков е на четвърто място в листата на коалицията в 16 МИР – Пловдив.

“Ние не сме били наивни и за миг. Ние не сме имали други очаквания. Имахме надежди, че ще стигнем донякъде, а стигнахме дори по-далеч. Според нашите експерти законите, които гласувахме, промените в Конституцията, са по-добри от нашите първоначални предложения. Това не сме го и сънували”, обясни Пейков.

Според него е можело да бъде свършено и повече, ако ПП-ДБ е имала по-подходящи партньори във властта.

Да търсиш адекватни съюзници в хора, които са опортюнисти, защото ГЕРБ по  същество са това, е трудно. Единият ден се събуждат с главата на изток и става ляво, после се събуждат с главата на запад – дясно. За ДПС дори няма да говоря, защото тя си е пар екселанс клиентелистка партия. Това са реалностите, не са някакви обвинения”, каза бившият депутат.

По думите му политическата ситуация не само в България, а и в целия свят става все по-напрегната.

Аз смятам, че е комплимент, че успяхме да намерим общ език в ситуацията, в която се намирахме – с натрупаната омраза в българската политика. Тръмп преди 7-8 години промени посоката на световната политика, начинът, по който се мисли, политическата култура на Запада стана много по-различна, много по-поляризирана. В този смисъл това, което постигнахме, е едно малко чудо”, каза Пейков.

Издателят добави, че и в следващия парламент отново ще трябва да се взимат сложни решения.

“Ние трябва да дадем най-доброто от себе си, за да водим държавата към нормалност. Ако спечелим 51% вместо 21%, сме готови на чудеса от храброст. Реалността е това, че не се случва и ние трябва да се изправим лице в лице с реалността. И да търсим практически решения, които обаче са стъпили на принципна основа”, завърши Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина