ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Данъчни запечатаха 15 търговски обекта за 15 дни

НАП на щурм по централните търговски улици на Пловдив

От 40 проверени обекта за половин месец, 25 са в нарушение

Масирани данъчни проверки по централните търговски улици на Пловдив вървят в последните 15 дни.  От началото на месеца Териториална дирекция на НАП Пловдив стартира кампанията, която има за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си и се извършват както в делничните, така и през почивните дни в и след установеното за администрацията работно време.

До момента щателно са проверени 40 обекта, а в 25 от тях са установени нарушения. Най-честите са неиздаване на фискален бон или установяване на разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби, липса на реквизити във фискален бон, липса на необходимите документи и други.

От началото на акцията по централните търговски улици на Пловдив са издадени 15 заповеди за запечатване на обект. Пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение, фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.

„Централната градска част на гр. Пловдив е мястото, което е най-посещавано от гостите на града. НАП няма да допусне нарушения на данъчно-осигурителните закони и некоректно отношение към клиентите. Контролните действия се прилагат и ще се прилагат, към всички независимо от дейността, която развиват от хотели и ресторанти до малки търговски  обекти“ коментира акцията Венелин Найденов, директор на ТД на НАП Пловдив.

От НАП информират още, че акцията е безсрочна.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина