ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Режисьорката Елица Петкова ще представи филма си “Жалйека” утре в Lucky Дом на киното

Той спечели специалното признание на журито в категория Генерация 14+ на фестивала Берлинале

Филмът е победител в международния конкурс на 20-я София Филм Фест

Lucky Дом на киното ще бъде единственото място, където можете да видите набиращия известност филм на Елица Петкова “Жалейка”. Преди прожекцията на 09 юни /четвъртък/ от 19:00 часа ще можете да се срещнете със самата режисьорка, която да ви разкаже повече за себе си и за филма си.

Елица Петкова е родена през 1983 г. във Велико Търново. След като завършва магистратура по философия и модерен японски в университета „Хайнрих Хайне” в Дюселдорф, тя снима филми в Берлин, като първоначално се фокусира върху документалното кино. През 2011 г. започва да учи режисура в Немската филмова академия. Прави няколко филма, които са показани на различни фестивали. През 2015 г. късометражният ѝ Абсент е включен в селекцията „Cinéfondation” на фестивала в Кан. “Жалейка” е първият пълнометражен филм.

Филмът разказва за 17-годишната Лора, която трябва да се справи със скръбта си от смъртта на своя баща. В малкото българско градче, където времето сякаш е спряло, семейството и местните хора очакват от нея да се остави на мъката си. От този момент тя трябва да носи само черно, да не слуша никаква музика и да следва различни траурни ритуали. Само че Лора иска да продължи да се наслаждава на младостта си, но желанието да живее нормален живот е пресечено от недоволството на другите, които я карат насила да играе ролята на сирак.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина