ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЗдравеПУЛС

5 фолклорни формации подлудиха пловдивчани


Фолклорни състави на България, Полша, Турция, Испания и Сърбия обходиха главната улица на Пловдив и я взривиха с етно звученето си. Пловдивчани и гостите на града полудяха по преминаващото цветно шествие и го следваха през цялото време. Тълпата се разрастваше все повече и повече като лавина, повличаща със себе си случайни минувачи по централните улици.

Дефилето на фолклорната култура започна от Дом „Левски“ и завърши на площада пред Община Пловдив, където съставите един по един излизат на сцената, за да представят традиционните си танци и музика. Първи, като домакини, на сцената излязоха нашенците от Сливен, които предвождаха и самото шествие. С българска музика и песни се откри и началото на 21-я Международен фолклорен фестивал, Пловдив.

Истинска атракция бяха гостите от Турция, които буквално взривиха ул. Цанко Дюстабанов със звука на своите тъпани, който се чуваше далеч преди да се видят лицата на представителите на южната ни съседка. По време на шествието, точно пред Римския стадион, всяка от групите, представи част от традиционен за националността си танц.

Официалното откриване на фестивала ще се състои тази вечер от 20:00 часа на сцената на Античен театър. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Извинете, но като сте се заселили в Пловдив, пък и пишете статии за събитията в него, да бяхте понаучили поне наименованията на улиците. Улицата от Римския стадион към дом Левски е Райко Даскалов. А Цанко Дюстабанов започва от Патологична бременност до автогара Юг.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина