ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Две платна с по две ленти асфалт на Васил Априлов

Готово е строителното разрешение за първия етап от реконструкцията на булевард „Васил Априлов”, съобщиха от общинската администрация днес. Той включва отсечката от колелото на Гарата до Гладстон, като ремонтът е предвиден да се изпълни на две части- до улица Любен Каравелов, а после до Гладстон. Стойността на 1-я етап от тоталната реконструкция на възловата пътна артерия ще струва 2,5 милиона лева. Ще бъдат отчуждени два имота срещу 200 хиляди лева. Дейностите ще бъдат извършени изцяло с общински средства, допълниха от кметството.

След края на първия етап участъкът до Гладстон ще е с две асфалтирани платна по две ленти с ширина 10,5 метра плюс велоалея. До края на годината трябва да се мине през процедурите по ЗОП, след което може да се мисли за втория и съответно третия етап за цялостната реконструкция на Васил Априлов.

Готов е и цялостният план за веломрежата под тепетата, която трябва да бъде завършена до пролетта на следващата година. Всеки голям булевард в Пловдив ще има трасе и за велосипедисти, като в предвидените по транспортния проект 48 километра велотрасета ще бъдат добавени и алеите, които ще бъдат изградени в планираните от общината за ремонт булеварди като Руски, Шести септември, Васил Априлов и Коматевско шосе. С тях цялостната колоездачна мрежа в града ще стане над 60 километра.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина