ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Пловдивчани си спомнят красиви мигове от Карадере на протест в защита на природата

Петдесетина недоволстваха срещу влизането на багери в девственото кътче

Елица, Мария и Дона Петдесетина души излязоха в центъра на Пловдив в защита на Карадере днес. Недоволството се проведе по едно и също време в няколко града, като по улиците излязоха хиляди българи.

Трудно ще преживея, че на Карадере няма барове и лъскави кафенета с паркинг, пред които да спират Поршета и Ферарите. Много ми е мъчно, че ако отида там през уикенда , няма да мога да се поразходя в някой МОЛ и да пазарувам, пазарувам… Абсурдно е, че няма и казина. Ужасно! Така се подиграваше на цялата ситуация с Карадере 18-годишната Дона, която участва днес в националния протест против застрояването на едно от малкото девствени кътчета по нашето Черноморие. Изкарвала съм си райско. Чисто море, ясно небе, ситен пясък. Има и птици. Дори и на снимка не може да се разбере колко е красиво. Спомням си, когато хванахме нощния влак с една абитуриентка и се забавлявахме 4 дни там. Вярвам, че ще запазим това с факта, че излизаме да протестираме, казва Дона.

Малката сестричка на една от най-загрижените за природата  пловдивчанки също дойде с колелото си да протестира днес. Елица и 12-годишната Мария категорично са против бетона на мястото на пясъка и зеленината. Празнувах рождения си ден с мама, тати и Елица на Карадере. Когато бях на 8 и 9. Едната от тортите беше във формата на слънчоглед, защото тогава по пътя до тази местност имаше много слънчогледи. Имаше и малинки, и къпинки, допълва я каката Елица. Втората ми торта бе шоколадова, много вкусна. Празнувахме на плажа семейно, усмихва се невинната Мария.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина