ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Противниците на багерите в парка предупредиха да не политизират протеста им

Не може да подлагаш на референдум нещо незаконно, коментира популизма на БСП Кирил Ценев

Image title
Възмутени от Министерството на културата и от популизма на БСП протестиращите срещу идеята за багери в Цар Симеоновата градина излязоха на поредно недоволство под прозореца на кмета днес. Те определиха първата копка от миналата седмица като театро, а събитията след нея- като хорър филм. Особено странна според тях е позицията на МК, с която ведомството било избягало от отговорност и дало знак, че не се интересува от културното наследство.

Image title
Миналата седмица бяхме повече хора. Най-тъжно за мен ще е, ако този протест се  политизира. Вярно е, че кметът е виновен за случващото се в парка, но проблемът е социален. Това, което вчера се заговори за водачеството на БСП в недоволството е много лошо. Вярно е, че на повечето хора не им пука и не са информирани, защото не им се занимава с такива проблеми като паркинга в парка, но не искаме БСП да информира за този казус, след като повече от година мълча. За нас ще е проблем, ако партийни активисти бъдат сред нас в исканията ни тук. Това е протест на пловдивските граждани относно конкретна тема. Не го харесвам кмета, но това не означава, че съм тук и протестирам срещу него. Аз протестирам срещу неговото решение. Аз правя границата, трябва да я има. Каквито и политически убеждения да имат хората тук ги забравят, защото е ясно срещу какво протестират, коментираха на днешния протест Кристина.

Image title
Предложението за референдум на БСП относно паркинга в парка- той е незаконен, а да подлагаш нещо незаконно на референдум е абсурдно. Трябва да се произнесе съдът по същество, а не да отричат правния ни интерес да обжалваме този проект. Защото ние, видите ли, не сме хора, които живеят около парка, нито сме конкурентна фирма, но пък ние сме пловдивчани и това си е нашият парк. Всеки един гражданин има право да обжалва подобни решения. Пловдивският административен съд отказва това наше право. По тази причина прекрати делото с определение за липса на правен интерес, не се произнесе по същество, не е разгледал делото. Искаме просто това дело да се разгледа от съда. Би следвало прокуратурата и Министерството на културата отдавна да са завели дело срещу този проект. Това тяхно мълчание до момента е много странно. Явно чакат да ги сезира някой по-влиятелен от гражданите на Пловдив. Не знам. Би следвало институциите в България да работят безпристрастно и професионално. Този проект е незаконен. Дали има нужда Пловдив от паркинги, дали няма нужда Пловдив от паркинги… това съвсем не е темата. Темата е законността, дебело подчерта Кирил Ценев. Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина