ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Кметът и министърът на транспорта намериха общ език

Заявка: Възловите проекти на Пловдив продължават

Обмислят бъдещето на летището, засега промени в екипа няма да има

Кмет и министър излязоха от срещата в добро настроение
Кмет и министър излязоха от срещата в добро настроение
Кметът Иван Тотев и новият транспортен министър Данаил Папазов намериха общ език в днешната близо 60-минутна среща в общината. Двамата обсъдиха всички приоритетни проекти на града, които ще продължат след смяната на властта, каквато заявка даде Папазов. Продължава работата по Модър- Царевец като договорът с изпълнителя е пред подписване. Парите обаче ги няма. До края на годината ще са нужни 500-600 хиляди лева, за да стартира същинската работа. Обсъден бе и пробивът под Централна гара, както и бъдещето на летище Пловдив. След срещата в кметството министърът мина и през двата транспортни терминала, за да се запознае със състоянието им и екипа.
Засега промени в ръководството на летище Пловдив няма да се правят. Първо трябва да видим какво е състоянието на аеропорта, каза Папазов. Стана ясно, че приходите на летището са 500 хиляди, а разходите- цели 3 милиона. Голямата тежест върху транспортното министерство вероятно ще доведе до обмисляне за нов вариант на съществуването на терминала- концесия или публично-частно партньорство, допълни новият първи в транспорта при първото си посещение под тепетата.

Министър Папазов се отправя към летище Пловдив със служебната си лимузина
Министър Папазов се отправя към летище Пловдив със служебната си лимузина
За мен бе особена чест министърът и голяма част от екипа му да дойдат на място, за да се запознаят с проблемите, които трябва да бъдат решени. Защото Пловдив е важно място за следващия програмен период. Имаме уверение за Модър-Царевец и пробивът под Централна гара, както и за стабилизирането на летището с конкретна стратегия. Виждам сериозност за решаване на приоритетните въпроси. Смятам, че можем да продължим всички проекти, стартирали с предишния кабинет и служебното правителство, каза градоначалникът след срещата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина